1. Bethesda is officieel onderdeel van Microsoft Xbox

Bethesda is officieel onderdeel van Microsoft Xbox

Sommige toekomstige games worden exclusief voor Xbox en pc

Bethesda en moederbedrijf ZeniMax Media zijn nu officieel onderdeel van Microsoft Xbox.

Dat heeft Xbox-hoofd Phil Spencer aangekondigd via een post op Xbox Wire. De afgelopen dagen kwam al naar buiten dat zowel de VS als Europa de vorig jaar aangekondigde aankoop van ZeniMax door Microsoft hebben goedgekeurd, maar nu is de overname dus officieel. Microsoft heeft 7,5 miljard dollar betaald voor ZeniMax.

In de post heet Spencer de werknemers van ZeniMax Media welkom, waaronder ontwikkelstudio's Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango GameWorks, Alpha Dog en Roundhouse Studios. Deze studio's zijn verantwoordelijk voor franchises als Fallout, Doom, The Elder Scrolls, Wolfenstein, Dishonored en Prey.

In het bericht geeft Spencer nog geen duidelijkheid over exclusiviteit van aankomende games. Wel hint hij er naar dat sommige games alleen op Xbox- en pc-systemen verschijnen: "Gamers moeten weten dat Xbox-consoles, pc en Game Pass de beste plekken zijn om nieuwe Bethesda-spellen te ervaren, waaronder een aantal nieuwe games in de toekomst die exclusief voor Xbox- en pc-spelers zijn." Ook laat hij weten dat er later deze week meer Bethesda-games naar Game Pass komen.

Ook Bethesda kondigde op Twitter aan dat de overname officieel is en plaatste daar een video bij, die hieronder te zien is.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Game pas zal voor mij niks zijn,

    Zodra het maar gewoon op de PC/Steam komt vind ik het helemaal best
    En dat ze natuurlijk ook de tijd krijg om goed de games te kunnen ontwikkelen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren