1. Bethesda lekt gegevens van Fallout 76-spelers

Bethesda lekt gegevens van Fallout 76-spelers

Spelers kunnen bij elkaars persoonlijke gegevens

Spelers van Fallout 76 die een vervanging hebben aangevraagd voor hun Fallout 76-tas, hebben tot schok toegang gekregen tot de persoonlijke gegevens van andere spelers via het Bethesda-supportsysteem. Spelers hebben inzicht gekregen in namen, adressen en de optie om aanvragen te stoppen.

Wanneer spelers de optie van Bethesda kregen om hun Fallout 76-nylon tas te vervangen voor een canvas tas, moesten de spelers een aanvraag indienen bij Bethesda. Bepaalde spelers hebben op hun account inzicht gekregen in aanvragen van andere Fallout-spelers waarbij dan ook alle persoonlijke gegevens bij staan. In hoeverre de gegevens verder gedeeld zijn is niet bekend. De spelers die inzicht kregen op Reddit hebben melding gemaakt van de lek en verspreid dat spelers alert moeten blijven.

Dit lek stroomt voort op de klachten die spelers indienden bij Bethesda nadat ze een Fallout 76-tas kregen die van nylon was gemaakt in plaats van een beloofde canvas-tas. Sindsdien hebben meerdere mensen aangegeven dat ze een vervanging voor de nylon-tas wilden hebben.

Fallout 76

Reddit-gebruiker, Jessiepie, heeft in een bericht gedeeld dat ze bij alle gegevens kan van anderen en ook de optie heeft om aanvragen verder af te handelen. "Maak je geen zorgen, ik heb geen interesse om jullie te stalken of jullie Fallout 76-ervaring te verpesten. Ik heb een melding aan Bethesda gegeven over dit probleem."

Bethesda Support gaf in een tweet reactie op het lek en heeft verklaard dat het lek nu dicht is en ze bezig zijn met onderzoeken van het probleem en dat ze spelers gaan contacteren als het gevolgen voor ze heeft gehad.

Fallout 76

Fallout 76 is te spelen op Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • Wat een shitstorm! :'-D
 • *grabs popcorn* gaat nu wel erg veel verkeerd daar
 • Wat een zooitje daar zeg
 • Ik ben nu al bang voor TES6…
 • @Piet S.

  Op welke manier? Het zal waarschijnlijk wel net zo iets worden als TES4/5 en Fallout 4. Toffe games maar verwacht geen enorme verbeteringen.
 • @Shuckles

  Ik hoop juist dat TES6 een 'soort van Skyrim' (en dan natuurlijk moderner) wordt!
  Ik bedoel op het gebied van glitches en incompleetheid…
 • @Piet S.

  Daar zou ik me niet druk om maken als ik jou was. Bethesda heeft wel laten zien dat ze een grote wereld kunnen neerzetten waarin je vanallrs kunt doen.

  Bugs kun je sowieso verwachten, dit hebben al hun eerdere games ook gehad.

  Maar ik zou niet hopen op verbeterde zwakheden. Fallout 76 geeft mij in ieder geval niet het gevoel dat ze dingen als Quest-design, Dialogen en animaties serieus gaan verbeteren in TES6
 • @Piet S.
  Dat was ik al na Fallout 4, wat zeker geen slechte game was. Wel voelde Fallout 4 erg leeg en goedkoop aan. Minder diepe dialogen met NPC's en weinig bpeiende diepgaande keuzes.
  Fallout 76 verbaasd mij dan oom niets.

  Nu kijk ik met argusogen naar Bethesda. Misschien is TES6 leuk, misschien niet.
  Misschien kooo ik hem wel, misschien niet.
  Boeit me allemaal niet meer zoveel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren