1. Bethesda Softworks koopt Alpha Dog Games op

Bethesda Softworks koopt Alpha Dog Games op

'Onder de indruk van de kwaliteit van de mobiele games''

Bethesda Softworks heeft aangekondigd dat ze de onafhankelijke studio Alpha Dog Games hebben overgenomen.

Alpha Dog Games specialiseert zich in het ontwikkelen van games voor iOS en Android en Bethesda is duidelijk liefhebber van het werk van de studio.

"We zijn zeer onder de indruk van het team van Alpha Dog, ze hebben werken hard voor kwaliteit en diepgang van in mobiele games. We zijn er blij dat het team nu bij de Bethesda-familie hoort", bericht de vice president van Bethesda, Todd Vaugn.

Bethesda is de laatste jaren meer en meer bezig met het ontwikkelen van mobiele games en ports. Eerder werden DOOM en DOOM 2 al speelbaar op mobiele apparaten en ook de dungeon crawler The Elder Scrolls: Legends werd overgezet op iOS en Android. Nu de prominente uitgever in het bezit is van Alpha Dog Games is de verwachting dat er nog meer bekende Bethesda-titels verschijnen voor iOS en Android.

Monstrocity Rampage

Alpha Dog Games werd in 2012 opgericht door Shawn Woods en Jeff Cameron. Beide heren hebben maar liefst twintig jaar ervaring in het ontwikkelen van games. Samen hebben ze onder de naam Alpha Dog bekende mobiele games als Monstrocity: Rampage en Wraithborne ontwikkeld. Beide spellen zijn volgens Cameron en Woods voor een groot deel met met de hand gemaakt, zodat het precies bij het publiek aansluit. Deze vastberadenheid is ontstaan uit de liefde voor games van beide ontwikkelaars.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren