1. Bevestigd: Volgende Xbox ondersteunt alle Xbox One-controllers

Bevestigd: Volgende Xbox ondersteunt alle Xbox One-controllers

De toon is gezet

Phil Spencer,hoofd van Xbox, heeft op E3 verteld dat het de bedoeling is dat Project Scarlett zoveel mogelijk oude software en accessoires gaat ondersteunen; de console moet zo backwards compatible-mogelijk zijn. Het is inmiddels bevestigd dat de volgende Xbox in elk geval alle Xbox One-controllers gaat ondersteunen.

Product en marketing manager van Xbox, James Shields, heeft Xbox-fans een extra bevestiging gegeven dat alle Xbox One-controllers gaan werken op de volgende Xbox-console. Het model van de Xbox One-controller maakt verder niet uit, benadrukt hij. Ze worden allemaal ondersteund.

Xbox One controller Phantom Black front
Xbox One controller Grey/Blue

Natuurlijk werd dit eerder al besproken door Spencer, maar het is voor veel Xbox-gebruikers een prettige dat ze hun controllers gewoon mee kunnen nemen naar de volgende generatie Xbox. Bovendien is de toon hiermee gezet, Microsoft geeft op deze manier aan dat ze serieus bezig zijn met alle backwards compatibility-mogelijkheden die het bedrijf tot z'n beschikking heeft.

In augustus vertelde Spencer in een gesprek met Gamespot ook nog het volgende: "We willen ervoor zorgen dat alle content, van alle vier generaties, straks speelbaar is op ons nieuwe platform". Het feit dat de backwards compatibility-optie voor controllers nu al is bevestigd, belooft veel goeds.

Xbox One Elite controller

Benieuwd wat de Xbox Scarlett nog meer allemaal voor ons in petto heeft? Lees dan hier alles wat we tot nu toe weten over de nieuwe console van Microsoft.

De Xbox Scarlett (of Project Scarlett) arriveert in 2020.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

 • Goed nieuws, maar tegelijk niet heel verrassend vindt ik. De One controller is eigenlijk in zo'n beetje alle opzichten wel de optimale controller. Ik kan in elk geval geen verbeterpunten verzinnen. Zou me ook niks verbazen als er helemaal geen nieuwe controller meer komt van MS.
 • Hopelijk gaat Sony dit ook doen…. Maar denk het niet. Moet zoveel mogelijk nutteloze gimmicks erin die men nooit gaat gebruiken.
 • @ShadowhunterrX

  Zoals? En als je een nieuwe console koopt zit er toch gewoon een controller bij? Ik heb mij ds4 vanaf het begin (2016) en hij werkt nog als een zonnetje. Kwestie van hoe je met je spullen omgaat denk ik. Maar als de Ps5 ook usb-c gaat gebruiken (wat al bevestigd is) dan kun je de ds4 toch ook gewoon gebruiken?
 • @TommieNL
  Ik begrijp niet helemaal wat gimmicks met omgaan van je controller te maken heeft. Maar welke gimmicks vraag je: gyro, de speaker, de geweldige touchpad en mooi het geweldige lampje.

  Ligt eraan of Sony niet weer heel veel nutteloze functies in de nieuwe controller zal gooien en dat zal bepalen of de DS nog goed bruikbaar is. Het heeft ook met geld te maken he, liever een nieuwe controller aan je verkopen dan oude laten werken.
 • @ShadowhunterrX

  Ja die speaker is idd nutteloos. En aan de rest stoor ik me niet. Maar jij denkt dat Microsoft geen geld wil verdienen? 🤣
  Ik gok namelijk dat de Scarlett controller wel iets superieur heeft tegenover de One controller.
 • @TommieNL

  Het is niet perse storend, het zijn gewoon nutteloze functies die niks aan je ervaring toevoegen maar wel de prijs omhoog drijven.
 • @ShadowhunterrX

  Je kan nochtans de PS4 controller op de PC en PS3 gebruiken.

  Die gimmicks vallen ook goed mee. Enkel de batterijduur is niet best. Het opladen is dan weer niet zo oubollig en er is geen sprake van extra batterijkosten.
 • @Don Carpaccio
  Das wel handig. Alleen dat rumble en de home knop niet werkt op de PS3. Op de PC gebruik ik liever de Switch controller, 40 uur enzo.

  Tuurlijk gimmicks vallen op papier wel mee. Maar je betaald er wel voor telkens en word amper gebruikt en das gewoon zonde.
 • Kijk dit vind ik echt een plus punt. Hopelijk dat Sony dat ook doet, maar ik betwijfel het omdat er al veel geruchten zijn over een vernieuwde controller. Hmmm misschien toch maar eens naar de nieuwe elite controller gaan kijken dan. Misschien dat een van mijn kinderen mijn oude elite kan slopen. Dan heb ik een reden om een nieuwe te kopen. 😁. Of heeft insidegamer al de nieuwe elite2 op kantoor liggen waar ze niks mee doen?
 • @Grombeer hehe nee nog niet. Wel eind deze maand een hands-on, en er zal er gerust één opgestuurd worden, hoop ik ;) … Die Elites zijn echt perrrrrrrrfect.
 • @DMons, als jullie klaar zijn met testen, mag je hem opsturen naar mijn huisadres 😁.
 • @Grombeer NEIN, MEIN! :p
 • Dit is erg netjes. Ik vind de Xbox controller ook echt verreweg de fijnste. Daarna de pro controller van de Switch en die van de PS4 is voor mijn gevoel nét iets te groot.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren