1. Zelda: Breath of the Wild-vervolg heeft hetzelfde Hyrule

Zelda: Breath of the Wild-vervolg heeft hetzelfde Hyrule

Game komt op een nog onbekende datum naar de Switch

Het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild heeft "hetzelfde Hyrule" als het eerste deel, zo laat producent Eiji Aonuma weten.

Dat blijkt uit een interview die de producent had met Game Informer. Daarbij moet wel gezegd worden dat Aonuma antwoord gaf in het Japans, en dat de onderstaande quote van een vertaler kwam. Daardoor kunnen er belangrijke nuances verloren gaan.

"Een van de redenen waarom we wilden voortbouwen (op Breath of the Wild)", legt Aonuma uit, "is omdat ik hetzelfde Hyrule weer wilde bezoeken en die wereld weer wil gebruiken, terwijl ik nieuwe gameplay en een nieuw verhaal toevoeg."

In de eerste trailer van het gisteren aangekondigde vervolg, zijn Link en Zelda in een ondergrondse locatie die niet in de vorige game zat te zien. Op het einde van de trailer is echter Hyrule Field uit Breath of the Wild te zien, waarbij Hyrule Castle opstijgt. Fans speculeren nu dat het vervolg wel de spelwereld uit Breath of the Wild gebruikt, maar dat deze spelwereld flink wordt aangepast, of dat een groot gedeelte van de game zich zelfs ondergronds of in de lucht afspeelt.

In een interview met Kotaku werd aan Aonuma gevraagd of Zelda speelbaar wordt in de game. Veel fans vermoeden dat na het zien van de trailer. Aonuma gaf aan dit nog niet te willen onthullen. Het vervolg op Zelda: Breath of the Wild heeft nog geen naam of releasedatum en is in ontwikkeling voor de Switch.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • HYPE! <3
 • @Piet S.

  Hype? Mijn hype is nu anders behoorlijk gedempt.
 • @benjaminben Eens, dit maakt mij een stuk minder enthousiast.
 • @benjaminben

  Zie mijn nieuwe bericht op 1 van de volgende pagina's.
 • Als de map inderdaad veel aangepast wordt vind ik het niet erg. We moeten wel eerlijk blijven; als andere games Maps herbruiken nemen we ze dat ook niet in dank af. Daarnaast was het bezoeken van nieuwe gebieden juist wat in BotW zo tof was. Als het nu bijna niet aangepast zou worden, verlies je dat gevoel ook weer.


  Maaaaar we zullen zien!
 • @blue_blade_3

  De roze brillen Nintendo-fans hier zien het allemaal zeer zonnig in, maar ik deel jouw mening. Ik wil een nieuwe wereld, klaar. BOTW heb ik tot op het bot uitgeplozen, dit ga ik niet weer doen omdat er wat aanpassingen zijn. Zou toch wat zijn als TES 6 de wereld van Skyrim hergebruikt. Maar we zullen zien. Had alleen gehoopt op een avontuur waarbij Link en Zelda samen naar een totaal nieuw land zoude. Afreizen om X reden, en daar in een totaal fris en nieuw avontuur zouden belanden.
 • @benjaminben

  Het komt wel goed geloof me. Nintendo en Anouma en het duurste grootste beste team binnen Nintendo weten echt wel wat ze doen. Ja ik ga ook moord en brand schreeuwen als het exact de botw wereld is, maar dat gaan ze echt niet doen met een van hun grootste IP.

  Natuurlijk gaan ze veel botw assets gebruiken (wat Anouma wss bedoelt). Net als Majora's mask oot assets gebruikte.
 • @Newgamessuck
  Onder de noemer "eerst zien, dan geloven"
 • @Newgamessuck

  met Assets heb ik geen moeite, dat had MM idd ook en dat is mijn nummer 1 favoriete game ooit. Het is alleen dat, ook al passen zij de boel aan, ik weet waar ik wat kan vinden in deze wereld. Ik weet waar de Lost woods zijn, ik weet waar Death Mountain is en ik loop linea-recta naar de Zora's als het moet. Had gewoon veel liever een totaal nieuw gebied gezien, want BOTW was serieus zo tof door alle totale verwondering bij nieuwe gebieden. En deze verwondering kan er met aanpassingen nog steeds wel zijn, maar absoluut niet op een zelfde wijze. De overworld in Zelda's doet 't 'm voor mij, en als deze een aangepaste re-hash is dan is dit voor mij een reden om gelijk een stuk minder reikhalzend naar deze titel uit de kijken.

  Maar ik begrijp ook heus wel dat ze Zelda niet zomaar verneuken of er een matige game van maken. Tis alleen dat de overworld voor mij het meest belangrijk is, en als dit 'meer van hetzelfde' gaat worden, dan is dit een zware teleurstelling.
 • @benjaminben

  Wat vond je van link between worlds?

  Ik denk wss hetzelfde als jij, maar heb iets meer vertrouwen in Anouma. :)
 • @Newgamessuck

  ben even heel eerlijk ; de topdown Zelda's zijn 'leuk' meer niet. Ik ben geen fan van die games zoals van de grote epische console-versies. Dus LbW niet gespeeld, maar dat is een remaster dat totaal anders oogt en ook haar map totaal anders heeft ingevuld (naar wat ik heb gezien). BOTW 2 blijft in principe dezelfde game qua stijl, gameplay en dus ook spelwereld. Daar zit wel een verschil in vind ik.
 • @benjaminben

  Ik denk dat botw2 net zo totaal andere wereld wordt als LBW en lttp. Zou wel heel dom zijn exact dezelfde overworld te gebruiken. Ik ben het met je eens dat als ze dat doen het een schande is, maar no way dat ze dat doen. Dat weet ik gewoon 100% zeker. Ze zijn niet gek. Het wordt eerder een verschil als LBW en LTTP.
 • @Newgamessuck

  Inderdaad, dat denk ik ook. Dezelfde map, een andere invulling.
 • @benjaminben

  ALBW is geen remaster. Het is een compleet nieuwe game met dezelfde overworld map als ALttP. Niet meer, niet minder.
 • @blue_blade_3

  Als ze nu hetzelfde zouden doen zoals Rockstar met Red Dead Redemption heeft gedaan, dan is dit geweldig.

  Ingekorte bekende locaties met nieuwe locaties.

  Als Nintendo nu een groot stuk laat wegvallen en een groot stuk toevoegt aan de bestaande wereld, is dit imo nog een leuker idee dan een totaal nieuwe wereld. Stel dat ze de woestijnwereld laten vallen en een totaal andere locatie en vegetatie bovenaan de map toevoegen?!
 • Het is natuurlijk ook makkelijk en goedkoper om dezelfde wereld the gebruiken. Het is te hopen dat Nintendo de game genoeg aanpast.
 • Nintendo doet een Ubisoftje?
 • Ik verwacht dat t allemaal wel mee zal vallen. Zal er iig allemaal wel heel anders uitzien.
 • Ergens logisch toch?

  Ik wil deze wereld nog wel een keertje zien. Maar dan als wereld in opbouw en herstel.
 • @Ramirez

  Dit dus!
  En zaken als Shrines, vijandelijke kampen, etc. mogen ook wel verplaatst worden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren