1. Bijna de helft van alle Switch-eigenaren hebben Fortnite gedownload

Bijna de helft van alle Switch-eigenaren hebben Fortnite gedownload

Game is sinds juni verkrijgbaar op het platform

Bijna de helft van alle Switch-eigenaren hebben de gratis game Fortnite gedownload.

Dat laat Nintendo weten in de rapportage van zijn kwartaalcijfers. Er zijn wereldwijd inmiddels meer dan 22,86 miljoen exemplaren van de Switch verkocht, dus dat betekent dat Fortnite meer dan 10 miljoen keer gedownload is op de Switch. Het spel is sinds midden juni verkrijgbaar voor het platform.

Precieze cijfers zijn overigens niet gegeven. Natuurlijk is het spel gratis om te downloaden, en Nintendo's claim zegt niets over hoeveel van de mensen die de game gratis binnen hebben gehaald, ook daadwerkelijk de game hebben gespeeld. Bij lancering konden spelers van de Switch-versie het opnemen tegen Xbox One-, pc-, Mac- en mobiele gamers. In september werd het ook mogelijk om tegen PS4-spelers te spelen.

Fortnite

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik ben inderdaad erg benieuwd naar de 'ook weer direct verwijderd' cijfers.. :-P
 • @Piet S.
  Daar ben ik er 1 van. Ik dacht eerst: zet het er wel op, is toch gratis. Maar toen werd de pagina met games onoverzichtelijk en heb ik het er weer meteen af gegooid zonder te spelen. Hetzelfde geldt voor paladins.

  Ik vind het nog steeds stom dat je niet zelf de volgorde van je games kan bepalen op de switch.
 • @blue_blade_3

  Dat zou inderdaad nice zijn als dat in de toekomst wel kan..
  Net zoals in de NES library!
 • @blue_blade_3

  Dat kan de PS4 ook nog altijd niet of je moet ze in mappen steken. Hopelijk is Nintendo slimmer!

  Het zou een leuke toevoeging zijn. Kan ik alle Nintendo games stockeren en games zoals Skyrim ver weg van die zachtaardige games houden XD.
 • Ik vind de F2P games wel wat hebben op de Switch. Lekker in handheld mode effe snel 2-3 potjes Paladins of Fortnite spelen.

  Kan nu al niet wachten op Warframe.
 • Ik heb het nog niet gedownload en als ik het ooit ga spelen, dan pak ik denk ik de PS4-versie.
 • Ik beken schuld. Ook ik heb Fortnite op de Switch (naast de pc en PS4), maar heb al sinds begin seizoen 4 (dat was toch dat met die superhelden/film gebeuren?) al niet meer aangeraakt. Het hele Battle Royale komt een beetje mijn neus uit. En ja, ook de Blackout van Treyarch's BO4.

  Als ze nu de PvE eens uitbrengen voor de Switch dan ben ik geneigd om het daar op te spelen en het helemaal van mijn PS4 te verwijderen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren