1. Billy Mitchell verdedigt zijn Donkey Kong-record

Billy Mitchell verdedigt zijn Donkey Kong-record

Billy Mitchell verdedigt zijn Donkey Kong-record

Vorige week werd decennia na het zetten van het record de highscore van Billy Mitchell voor de Donkey Kong-arcadegame afgekeurd. Onterecht, zo claimt hij in een nieuwe video.

Vorige week haalde Twin Galaxies, die organisatie die records en prestaties van gamers bijhoudt, het record van Mitchell uit zijn archieven. Mitchell stond bekend als de eerste persoon die een score van een miljoen punten wist te behalen in Donkey Kong. Volgens Twin Galaxies is dat record niet met een echte DK-arcademachine behaald en dus ongeldig.

In de video van Old School Gamer Magazine reageert Mitchell op de aantijgingen. Volgens hem is zijn score legitiem en is hij bezig met dat te bewijzen aan Twin Galaxies. Volgens hem was de methode waarmee hij zijn record zo'n dertig jaar geleden heeft gehaald, voor die tijd legitiem.

Het record van Mitchell ligt al jaren onder vuur, omdat er al langer twijfel was over de echtheid ervan. Het is het onderwerp van de documentaire The King of Kong.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren