1. BioWare erkent problemen binnen bedrijf

BioWare erkent problemen binnen bedrijf

In een verklaring wordt vermeld dat een oplossing de hoogste prioriteit is

BioWare kwam eerder deze week slecht in het nieuws over Anthem. De medewerkers ervoeren een gebrek aan visie en leiderschap en technische problemen, maar mochten hier niks over naar buiten brengen. BioWare ontkende dit eerder, maar volgens Kotaku-journalist, Jason Schreier heeft het bedrijf het probleem intern wel erkend.

Volgens velen had de game veel potentie, maar lange laadtijden, bugs, een ongemakkelijke splitsing tussen verhaal en gameplay, repetitieve missies en matige loot. Een zeer uitgebreid artikel van Kotaku gaf hier verschillende verklaringen voor, aan de hand van interviews met negentien werknemers. Zo werd de naam van de game een week voor E3 2017 nog aangepast en wist niemand van het team echt waar de naam op sloeg. Bovenal was er sprake van enorme crunch tijdens verschillende momenten in het ontwikkelproces.

Anthem

BioWare heeft naar aanleiding van het artikel een statement uitgebracht waarin ze aangeven geen commentaar op het artikel te geven, omdat het een oneerlijke focus legt op mensen die hard aan de game gewerkt hebben.

Nu is echter naar buiten gekomen dat alle werknemers een mail hebben ontvangen, waarin erkend wordt dat de werksfeer en de gemoedstoestand van werknemers op dit moment niet goed zijn. “Dit zijn echte problemen en het is ook onze nummer één prioriteit om hier wat mee te gaan doen”, staat onder andere in het stukje verklaring dat Schreier deelde op Twitter. De mail zou afkomstig zijn van studiomanager Casey Hudson, die verantwoordelijk was voor de Mass Effect-trilogie en na een pauze terugkeerde naar BioWare in de laatste fasen van de ontwikkeling van Anthem.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Bioware blijkt in deze toch echt zelf de schop in handen te hebben waarmee hun graf gegraven wordt. Alleen heb ik het idee dat EA deze geregeld voor hen slijpt, maar dat is mijn haat jegens dat geldgraaierige kutbedrijf die dat graag wil geloven denk ik.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren