1. Anthem krijgt een volledig redesign

Anthem krijgt een volledig redesign

Bioware krijgt tijd om het goed aan te pakken

Anthem krijgt van ontwikkelaar Bioware een flinke redesign.

Dat heeft Casey Hudson aangekondigd in een nieuwe blogpost. Hij laat weten dat hij deze redesign verkiest boven de uitbreidingen en updates van vorig jaar.

"Het afgelopen jaar heeft het team hard gewerkt aan het verbeteren van de stabiliteit, prestaties en kwaliteit (van de game) terwijl ze drie seizoenen aan content en features hebben geleverd", aldus Hudson. "We hebben ook jullie feedback gehoord over dat Anthem een bevredigendere loot-ervaring nodig heeft, betere progressie en een end-game die meer voldoening geeft."

Hij vervolgt: "De komende maanden gaan we ons richten op de redesign van de ervaring op de lange termijn, en specifiek de core gameplay loop aanpakken met duidelijke doelen, motiverende uitdagingen en progressie met betekenisvolle beloningen, terwijl we het plezier van vliegen en vechten in een grote science-fantasy-setting behouden."

Wanneer de redesign van Anthem precies moet verschijnen, is niet bekend. Hudson laat weten dat het de studio de tijd wil geven die het nodig heeft.

Anthem

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Waarom trekken aan een dood paard. Dit project is niet geworden wat het moeten worden. Mede door de beslissing van EA het te vroeg heeft uit laten komen. Maar laat Bioware zich gaan herpakken. En laten zien dat met Dragon Age 4 nog wel de befaamde studio is van vroeger. Wel is het een laatste kans na het Mass effect debacle en het Anthem debacle. Is Dragon Age 4 ook niet de gewenste kwaliteit dan is het denk ik over en uit voor deze studio.
 • @smaakmaker
  toch mooi dat ze er aan blijven werken vind ik, het heeft wel potentie namelijk, de uren die ik erin heb gestoken waren vermakelijke uren, ik ben dus wel benieuwd wat het gaat worden!
 • @Soon. Ja het kan wel vermakelijk zijn. Maar het is mede omdat het kwalitatief niet hoogstaand was niet gedaan wat EA er van had verwacht. Dus ik zou zeggen laat het project achter . En zet alles op alles om van Dragon age 4 een echte top titel te maken. En leer van het verleden. En geef Bioware de tijd die nodig is om van het product een top product te maken. En maak niet dezelfde fouten door net als Mass Effect Andromeda en Anthem de game uit te brengen voordat hij ook echt af is.
 • @smaakmaker
  Star wars Battlefront 2 was ook bagger zoals Anthem. Ze hebben de schouders eronder gezet en de game is nu geweldig.

  Ok ok kocht de game voor 4 euro op origin 😏
 • @ShadowhunterrX

  Ok het zou geweldig kunnen worden maar persoonlijk zie ik ze liever Anthem laten voor wat het was. Maar EA brengt games onaf uit. Vervolgens gaan ze de schouders er onder zetten om het te maken. EA kan beter mensen langer de tijd geven om games voor launch af te maken misschien iets slimmer haha
 • @smaakmaker

  Zijn natuurlijk wel gewoon ontzettend veel mensen die Anthem hebben gekocht. Dan vind ik het wel wat makkelijk van je om te zeggen laat die game maar voor wat het is.
 • @Shuckles Ja dat is ook weer zo heb je een punt. Alleen ik snap echt werkelijk niets van de leiding van EA. Volgens insiders hebben ze bij Bioware aangegeven dat Anthem nog lang niet klaar was. Waarom besluit EA dan laten we het gewoon uitbrengen, Ze hebben hetzelfde al gedaan met de laatste Mass effect. Ze weten toch ook wel met zulke slechte games dat ze de gooien de naam van Anthem en Mass Effect te grabbel.
 • @smaakmaker

  Hoewel ik het wel met je eens ben vind ik het niet allemaal alleen EA zijn schuld. Als je na 5 jaar ontwikkeling nog gaat zeggen we zijn nog lang niet klaar. Kan ik deels EA ook wel begrijpen dat ze ook eens resultaat en een game willen.

  Tuurlijk had de game nog niet gereleased mogen worden, maar als je na 5 jaar met dit resultaat komt is er ook wel wat mis met en bij Bioware.
 • @smaakmaker waarschijnlijk willen ze nu No Man Sky nadoen, de game als ultieme bagger uit het stront trekken en er toch nog iets leuks van maken. Want "we horen jullie feedback".
 • Ik weet niet zeker of dit een goede actie is, of dat ze de game beter kunnen laten voor wat het is en door kunnen gaan naar een nieuw project. Wel heb ik respect voor ontwikkelaars die net als Hello Games uiteindelijk hun beloftes alsnog inlossen en hun game oppoetsen naar het gewenste niveau. We shall see ;)
 • Het perfecte voorbeeld van een game in beta-staat uitbrengen. *kots*
 • @Piet S. Mee eens echt slecht beleid. Want EA heeft door deze acties echt schade aan de naam van Bioware en ook aan de naam van Mass effect toegebracht. Maar laten we hopen dat EA beterschap toont in de toekomst.
 • @smaakmaker

  In dit geval is het BioWare haar schuld en dan met name het besluiteloze management. Absoluut geen fan van EA, maar BioWare heeft 7 jaar de tijd gekregen er wat van te maken.
 • @JaJa_jr

  Ja met Bioware is er ook veel mis. Maar is er 7 jaar aangewerkt? Dan was er echt iets mis met dit project. Ik vraag me dan af hadden ze het niet beter kunnen cancelen. Wel zonde om te zien dat Bioware niet meer het Bioware lijkt van vroeger.
 • @Piet S.

  *Kuch* Pokémon Sword and Shield *kuch*
 • @Shuckles Was Pokemon in zo slechte staat als Anthem?

  Maar Nintendo doet het gelukkig vaker niet dan wel. Ik ben blij dat ze bijvoorbeeld met Metroid Prime 4 opnieuw zijn begonnen. En de game echt goed proberen te maken. Bij EA had deze game gewoon uitgekomen. Met de gevolgen dat de Metroid Prime naam ernstige schade had opgelopen.
 • @smaakmaker

  Nee dat niet hoor, was Piet maar een beetje aan het plagen. Maar ik denk dat beide games best wel nog een jaartje of 2 aan ontwikkeltijd hadden kunnen gebruiken.
 • @Shuckles

  Ik voelde 'm al aankomen, haha. Maar we weten natuurlijk allebei dat dat niet het geval is. XD
 • @Piet S.

  En toch heb ik er aardig wat uren ingestoken tijdens de launch. Maar dan ben ik er helemaal mee gestopt. Dus ben wel benieuwd wat BioWare gaat doen met de re design.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren