1. BioWare-schrijver vertrekt voor tweede keer bij studio

BioWare-schrijver vertrekt voor tweede keer bij studio

Hij werkte recentelijk aan Anthem

Drew Karpyshyn is weer vertrokken bij BioWare. Hij kwam terug bij de ontwikkelaar om aan Anthem te werken.

Karpyshyn werkte onder andere aan Mass Effect 2 en Star Wars: Knights of the Old Republic. Hij vertrok een aantal jaar geleden bij BioWare maar keerde terug om mee te helpen aan de nieuwe game van de studio, Anthem.

Hij laat weten dat hij op 2 maart wederom is vertrokken bij de studio. Daarbij grapt hij dat het inmiddels bekende kost zou zijn voor fans dat hij vertrekt. Karpyshyn wil "een aantal andere projecten nastreven, waaronder meer originele verhalen, een sci-fi graphic novel die ik samen met iemand maak, en wat freelance gamewerk".

Het vertrekt van Karpyshyn zegt niet iets over de ontwikkeling van de game. Het is mogelijk dat hij het narratief van de game al heeft afgeleverd en dat zijn rol daarmee klaar is wat de game betreft. Anthem moet ergens begin 2019 verschijnen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Toch jammer dat bioware hem weer verliest. In mijn optiek is hij een van de betere schrijvers in de industrie.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren