1. BioWare stippelt Anthem-dlc uit

BioWare stippelt Anthem-dlc uit

Gratis updates komen vlak na release

BioWare heeft bekendgemaakt wat voor nieuwe content er naar Anthem komt na release. Producer Ben Irving maakte deze toekomstplannen bekend via Twitter.

Vooralsnog bestaat Anthems dlc-traject uit drie actes, waarvan de eerste Echoes of Reality heet. Echoes of Reality is weer verdeeld in drie verschillende updates, respectievelijk Evolving the World, Stronger Together en The Cataclysm.

BioWare geeft geen inhoudelijke beschrijvingen van de updates, maar belooft nieuwe evenementen, verfijningen, nieuwe beloningen, een uitgebreider progressiesysteem, nieuwe Strongholds, ranglijsten, guilds en nieuwe missies.

Exacte releasedata voor de dlc's zijn nog nog niet bekend. Alle content na lancering is gratis te downloaden voor bezitters van de game.

Anthem verschijnt op 22 februari voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Lees hier ons interview met Ben Irving.

Anthem

Dit artikel delen

Over de auteur

Jack O Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Helemaal gek van The Witcher 3, Pokémon, God of War en Uncharted. Zwak voor egels en andere beestjes.

Reacties

 • Bioware moet zich proberen los te maken van EA. Gaan we weer, praten over DLC voordat de game uit is. Helemaal sinds de dramatische Beta en de al wat huiverige verwachtingen rond de game is het niet handig om nu al je cash-grabs te promoten.
 • @benjaminben het tweede weekend draaide de bèta bij mij uitstekend,waar ik eerst grote problemen had. Ik zou de bèta dus niet dramatisch noemen.
 • @Jack O Inderdaad, ik heb de 2de beta ook als prima ervaren. Er waren wat onnodige laadtijden maar ik heb flink wat coop missies succesvol gespeeld met vrienden.
 • @Jack O

  Wat is 'uitstekend'? Moest mijn 1080 gtx Ti terugschroeven van 4k naar 1080p en toen draaide het allemaal maar net, hier en daar nog hiccups.

  Ik word er allemaal niet vrolijk van.
 • @Jelster De servers draaiden uitstekend. Wat pc-optimalisatie betreft heb je een punt, daar heb ik nog veel slechte verhalen over gehoord.
 • @benjaminben

  Op welke cash-grabs doel je? zoals het artikel al aangeeft en Bioware zelf ook al meerdere keren benoemt heeft zal deze content gratis zijn.
 • @cospop Ik denk dat ie doelt op de microtransacties. De prijzen daarvan zijn nog niet bekend, evenals hoe de ervaring is als je moet grinden voor items. Ik zou daarom nog even afwachten.
 • @Jack O

  Idd, en het blijft EA en dus is 'gratis' praktisch nooit 'gratis' als je mij snapt. Bioware is een ontwikkelaar met ontzettend veel talent, en ik vind het zo zonde dat EA dit met haar visie (lees : hoe krijgen wij zoveel mogelijk geld los bij onze klant zonder hier al te veel voor te hoeven doen) totaal verpest. Ik snap dat zij Bioware van financiën voorzien, maar toch denk ik dat de ontwikkelaar een stuk beter af is onder iemand anders vleugels.
  Ik vraag mij af wat een Bioware onder Nintendo, Sony voor mijn part zelfs Ubisoft zou laten zien. EA is een klotenbedrijf, met een klotenhouding en een klotenzooi aan licenties waardoor mensen hun shit toch wel blijven pikken en de producten blijven kopen. En dat is jammer, want ik gun het ze niet.

  Jack,

  ik kan mij herinneren dat de servers aan het begin een blamage waren, ik doel op die van de VIP DEMO (excuses). En naar wat ik begreep was de reden achter het niet functioneren van deze demo ook nog eens vrij knullig, mocht de tester die dit beweerde gelijk hebben. Ik denk dan ; veel mensen zijn al sceptisch omdat Bioware de laatste tijd niet best produceert, mensen zijn al niet blij met EA en dan werkt je product aan het begin ook nog eens voor geen meter. Ze stonden bij mij al achter, en dat maakt het er voor mij niet beter op.
  En dan gelijk weer beginnen over DLC en Microtransacties -_-'. Deze DLC mag dan misschien 'gratis' ogen, EA komt vast nog wel met DLC dat betaald moet worden of je op een slinkse wijze naar je portemonnee laat graaien.
  Misschien een negatief vooroordeel, but hey, die komt niet zomaar uit het niets als een lootbox uit de lucht vallen of wel?

  We zullen zien wat Anthem wordt, ik gok op een game die aan het begin tegenvalt maar later zo gepatched wordt dat het wellicht een populaire laatbloeier kan worden. Mits er natuurlijk een BR-modus aan toegevoegd wordt, want anders komen de kinders niet
 • @benjaminben Eens, BioWare moet weer onafhankelijk worden. Ik mis games zoals KOTOR, Origins, Jade Empire, Baldur's Gate, Neverwinter Nights en Mass Effect (toen het nog goed was). De Dragon Age en Mass Effect games waren wel van het EA tijdperk, maar toendertijd waren microtransactions nog niet zo storend.
 • Ik pas, ik kijk veel liever uit naar de nieuwe Dragon Age game.
 • Een klein deel van mij hoopt dat dit gewoon opnieuw een gigantisch flop wordt die EA miljoenen, zo niet miljarden kost. Dan gaat misschien bioware ook weer eens terug naar zichzelf of naar een andere studio waar ze hopelijk minder betutteling hebben.

  Wie o wie herinnert zich het andromeda fiasco nog.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren