1. BioWare verlaagt zonder waarschuwing Anthems loot drop rate

BioWare verlaagt zonder waarschuwing Anthems loot drop rate

Het viel spelers na de laatste update op dat ze minder goede wapens kregen

BioWare heeft de loot drop rate van Anthem verlaagd. Zonder dat Anthems spelers van tevoren gewaarschuwd zijn, is de kans op goede wapens aanzienlijk verlaagd. Hier is een hoop ophef over ontstaan.

Het viel Anthem-spelers op dat ze veel minder goede wapens kregen na de laatste update. Vooral bij endgame-activiteiten waren de beloningen plotseling aanzienlijk lager, waar veel ophef over is ontstaan. In de post die BioWare uiteindelijk heeft geplaatst over deze kwestie, melden ze dat de beloningen bij de launch van de game al te hoog waren. Deze fout hebben ze bij dezen dus opgelost.

Anthem

Spelers vinden het niet netjes dat BioWare deze verandering heeft doorgevoerd zonder iets te vermelden. Bovendien geven een aantal spelers aan dat de beloningen nu veel te laag zijn, waardoor het de moeite niet meer waard is om moeilijke missies te doen.

Naast de verlaging van beloningen heeft BioWare ook het Gunslinger Mark-component aangepast voor de Storm javelin. Deze skill zorgde voor een bonus van zestig procent extra schade als spelers in de lucht zweefden. Door een bug werd deze bonus keer op keer verdubbeld, waarmee het zweven een oneerlijk voordeel opleverde. De bonusschade is nu veranderd van zestig naar nul procent. Hier is ook niks over gemeld, maar de kans is groot dat dit een tijdelijke aanpassing is, in elk geval tot de bug is opgelost.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Even twee miertjes:
    de afbeelding is van Apex Legends en "een aantal spelers" (in de derde alinea) is enkelvoud.
  • Uhm vanwaar het Apex Legends plaatje? Ik had nu echt het idee dat het over die game ging namelijk
  • Beloningen bij launch te hoog? Net als de bugs, laadtijden en noem maar op. Wat je nu juist niet moet doen is tegen de spelers in gaan. De loot is al slecht. Geef spelers er in ieder geval voldoende van, zodat de gene die dit 6 jaar ontwikkelde vergooide potentieel nog spelen tenminste n reden hebben omdat te doen.

    Verwen je community n beetje, want dat zijn de luitjes waarvan je t moet hebben met live service crap als deze.
  • Ach, de mensen de klagen zijn degenen die er nu al 100 uur in hebben gestopt. Dat is nog geen 1% van het aantal spelers. Ik heb er niets van gemerkt in ieder geval.

    Ik vind het, op de laadtijden na, een toffe game!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren