1. Black Ops 4-testers naar verluid slecht behandeld

Black Ops 4-testers naar verluid slecht behandeld

Blijkt uit anonieme bronnen die met Kotaku gesproken hebben

Kotaku heeft elf huidige en voormalige Black Ops 4-testers gesproken en het blijkt dat ze in deplorabele omstandigheden hebben gewerkt.

Een van de testers zei dat het bedrijf elke dag de airco uitzette zodra de nachtdienst begon. Dit leidde op kantoor tot een temperatuur van 32 graden. “We kunnen erover grappen wat we willen, maar het is best beangstigend. Vooral als je midden in juli zit”, zei een tester erover. minderwaardig gezien terwijl jullie (Treyarch-werknemers) even hard werken”, aldus een tester.

Kotaku heeft contact gezocht met Activision, maar die wilde niet reageren. In plaats van een reactie geven werd er een algemene verklaring naar buiten gebracht, waarin alle werknemers die aan Black Ops 4 hebben gewerkt geprijsd werden voor hun inzet. “Ik denk dat een groot deel van ons gewoon gelijkt behandeld wil worden. We geven allemaal om de game, dus waarom worden we als tweederangs werknemers behandeld”, aldus een tester.

De crunchperiode die rondom Black Ops 4 ontstond duurde ongeveer heel 2018. Crunchperiodes komen op veel plekken voor, maar duren zelden een jaar. Deze periode bij Treyarch ging zelfs door na de lancering van Black Ops 4. Dit zorgde weer voor ontzettend veel bugs in de updates die later uitkwamen voor de game, omdat testers niet de tijd hadden om uit te zoeken en te melden tegen welke problemen ze precies aanliepen.

Na publicatie hebben de hoofden van de studio, Dan Bunting en Mark Lamia, een mail naar alle werknemers gestuurd. Deze is later bemachtigd door Kotaku. In de mail stond dat de hoofden de gemoedstoestand van elke werknemer erg serieus nemen en een visie hebben voor de toekomst van de studio. Deze visie moet de werk/levensbalans voor werknemers verbeteren. “We willen dit bereiken door betere planning, gestroomlijnde productieprocessen en rigoureuze beslissing makende tijdlijnen. Het zal tijd, hard werk en inzet vragen, maar bovenal open communicatie”, staat in de mail. “Niemand moet ooit het gevoel hebben dat ze geen keuze hebben. Ga een open gesprek met je afdelingsmanager aan en als je er dan niet uitkomt trek dan een van ons aan de mouw”, concludeert de mail.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Ik las dat ze als zelfstandige voor Treyarch werken, het is niet netjes hoe ze behandeld worden en bepaalde dingen kunnen echt niet, maar je hebt dan ook niet exact dezelfde privileges als Treyarch-medewerkers.

    Daarnaast gaat Treyarch al jaren niet netjes om met hun community. Black Ops 3 en 4 kregen beide Supply Drop (reserves) wapens, terwijl Treyarch voor de launch zegt alleen met cosmetische items te komen. Hier zou juridisch iets tegen gedaan moeten worden. En nee dit is niet perse de keuze van Activision. Raven heeft een redelijk eerder systeem voor MWR en Infinity Ward voor Infinite Warfare, Treyarch totaal niet. Activision heeft Raven en Infinity Ward ook vrijgelaten om een eigen systeem te bedenken, dus Treyarch zou het ook eerlijker kunnen doen. Misschien doen ze dat niet omdat ze anders die bonus niet halen.
  • "dus waarom worden we als tweederangs werknemers behandeld" omdat je een tester bent, daarom. Je bent gewoon tweederangs.
  • Ik heb hier al meer over gelezen. Ik vind ook dat je als ‘zzp-er’ niet altijd dezelfde rechten en privileges hoeft te hebben als een vaste werknemer. Ik las op andere sites ook dat ze niet op feestjes mochten komen of slechts twee uurtjes. Dan zou ik denken: bekijk het maar met je feestje.

    Ik vind dat testers een belangrijke functie hebben en daar ook om gerespecteerd moeten worden. Kijk, je bent er zelf bij en je maakt mag ik aannemen ook afspraken met Treyarch. Toch is het voor de werksfeer goed dat iedereen goed behandeld wordt.

    Ik heb een keer ergens gewerkt waar het kantoorpersoneel een groot kerstpakket kreeg en medewerkers in het magazijn en chauffeurs een kleine. En raad eens: de kerstpakketten moesten in het magazijn afgehaald worden en werden uitgedeeld door die magazijnmedewerkers. Hoe scheef wil je het hebben en hoe krijg je een negatieve werksfeer. Dat soort kleine dingetjes kunnen ervoor zorgen dat mensen net wel of niet een stapje extra zetten.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren