1. Blackout-team van Team Liquid gaat over op Apex Legends

Blackout-team van Team Liquid gaat over op Apex Legends

Het zal een andere teamdynamiek worden

Het Call of Duty: Blackout team van Team Liquid gaat zijn geluk testen met Apex Legends. Dit heeft de organisatie laten weten in een verklaring en interview op de site. Het winnende team van Team Liquid bestaat uit Tanner 'Rogue' Trebb, Gage 'Caliburn' Meyer, Thomas 'Flanker' Cook en Brenden 'Casper' Marino.

De voornaamste reden van de overstap is volgens Tanner dat er geen grote Blackout-evenementen meer georganiseerd worden. “Dus toen Apex Legends uitkwam en Respawn Entertainment aangaf dat ze de e-sport wilden ondersteunen zijn de meeste competitieve Blackout-spelers overgestapt.”

Blackout

Het hielp ook niet dat Blackout niet echt lekker loopt op de pc. De game wordt volgens Tanner door Activision voornamelijk gezien als consolegame. Ook gaat hij in op waarom Apex nou precies zo populair is. “Ik denk dat het hem zit in het feit dat het een battle royale was die niet Fortnite was. Respawn heeft de lancering natuurlijk goed geheim gehouden en was daar plots een battle royale-game zonder concurrentie, dus het was ook het gesprek van de dag”, aldus Tanner. “Bovendien is het gewoon een vrij makkelijke game om in te komen.”

Apex Legends is een totaal ander spel dan Call of Duty: Blackout. Dit gaat voor het team zeker anders worden. In Apex Legends werk je namelijk met verschillende personages die over verschillende vaardigheden beschikken. Het zal de teamdynamiek flink veranderen. Het ene personages is namelijk nuttiger voor bepaalde taken dan de ander. Je bent dus erg afhankelijk van elkaar.

Verder geeft Tanner aan dat hij niet tegen verandering is. Volgens hem zijn nieuwe personages die uitgebracht worden zeker aan te raden, zolang het aantal maar geleidelijk groter wordt. Dit in tegenstelling tot Fornite, een game die elk seizoen aanzienlijk verandert.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Dit interesseert toch niemand?
  • Jawel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren