1. Blizzard annuleert volgens bronnen onaangekondigd project

Blizzard annuleert volgens bronnen onaangekondigd project

Ook een mobiele game geannuleerd

Volgens Kotaku-journalist Jason Schreier heeft Blizzard een onaangekondigd project geannuleerd.

Het project had de codenaam Ares en was “een soort Battlefield in het StarCraft-universum'". De game was een first-person shooter, maar is nu geannuleerd, zodat Blizzard zich kan focussen op Diablo 4 en Overwatch 2. Kotaku kreeg een algemene reactie van Blizzard. “We hebben altijd verschillende ideeën waar mensen aan werken, waaronder een hoop projecten op dit moment”, zegt Blizzard. “Zoals talloze malen het geval is geweest in het verleden, is er altijd een kans dat we ervoor kiezen om niet verder te gaan met een bepaald project.”

De ontwikkeling van Ares zou in 2017 gestart zijn met Heroes of the Storm-regisseur en hoofdontwerper van StarCraft, Dustin Browder, als hoofd van ontwikkeling. Volgens Schreiers bronnen zagen prototypes van de game er erg goed uit. Spelers moesten de rol aannemen van een Terran-marinier in een strijd tegen Zerg-krijgsmachten.

Ares is niet de enige game die is geannuleerd. Ook het productieproces van een onaangekondigde mobiele game zou samen met de shooter een aantal weken geleden stopgezet zijn. Het personeel dat aan de projecten werkten, worden overgezet naar projecten met een hoge prioriteit, zoals Diablo 4 en Overwatch 2.

Eerder deelde Schreier ook dat er een enorm Player versus Enviroment-element in Overwatch 2 zit. Bronnen bij Blizzard vergelijken de game met de klassieke co-op shooter Left4Dead. We zullen echter tot Blizzcon moeten wachten voor we meer weten over zowel Overwatch 2 als Diablo 4.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren