1. Systeem bevordering goed gedrag Overwatch lijkt te werken

Systeem bevordering goed gedrag Overwatch lijkt te werken

Volgens Natasha Miller is slecht gedrag met 40 procent gedaald

Blizzard heeft vorig jaar een systeem ingesteld om goed gedrag te bevorderen in Overwatch. Met het systeem is het mogelijk om andere spelers te beoordelen op goed of slecht gedrag. Dit systeem blijkt goed te werken. Dat heeft Blizzard tijdens de GDC bekend gemaakt.
overwatch

Het idee achter het systeem is het bevorderen van goed gedrag in plaats van het afkeuren van slecht gedrag. Het bevorderen van goed gedrag gaat in de vorm van hogere lootrates en het makkelijker maken van in level omhoog gaan. Als je je niet gedraagt is de kans ook groot dat je gewoon niet vooruit komt in een level. In totaal is dit slechte gedrag met 40 procent verminderd volgens onderzoekswetenschapper Natasha Miller.

Het systeem werkt mede door de betrokkenheid van spelers. Zo zou zo’n 50 tot 70 procent een beoordelingen uitdelen. Om te controleren of de vermindering in slecht gedrag in verband lag met het nieuwe systeem heeft Blizzard een server geopend om te vragen of spelers dachten dat het aan het systeem lag. Spelers gaven volgens Miller hierin aan dat dit zeker met het nieuwe systeem te maken had. Het doel van Blizzard is om dit systeem nog meer te verbeteren.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren