1. Releaseparty in New York voor Overwatch op Switch geannuleerd

Releaseparty in New York voor Overwatch op Switch geannuleerd

Te veel commotie rondom Blizzard

Om te vieren dat de Switch-versie van Overwatch vandaag is uitgebracht, had Blizzard een grote releaseparty georganiseerd. Dit evenement moet echter worden afgelast als gevolg van alle Hong-Kong-commotie en de reactie van Blizzard.

Dit heeft Nintendo in een Tweet aangekondigd. Het nieuws komt voor velen niet als een verrassing. Er is simpelweg te veel ophef ontstaan over de situatie en wanneer het evenement wel door was gegaan, was er waarschijnlijk weinig aandacht voor de game zelf geweest. Door het evenement definitief niet door te laten gaan, worden Overwatch-stemacteurs en medewerkers van Nintendo in bescherming genomen. Deze mensen hebben uiteraard niks te maken met het besluit van Blizzard, maar het is onvermijdelijk dat mensen alsnog met een hoop negativiteit in aanraking komen.

Blitzchung’ Ng Wai, een professionele Hearthstone-speler, eindigde een stream met de uitspraak “Bevrijd Hong Kong! Revolutie van onze tijd!” Blizzard heeft daarna besloten dat dit ingaat tegen hun regels en schorst Blitzchung. Ook betaalde Blizzard geen prijzengeld of deelnamebonus aan aan Blitzchung. Deze reactie van Blizzard is bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten en dit leverde de ontwikkelaar een hoop kritiek op. Inmiddels heeft Blizzard aangegeven het prijzengeld alsnog te bepalen en de schorsing te halveren naar zes maanden.

Voor meer context kan je terecht bij de column van Bert, lees hem hier.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren