1. Blizzard onthult Diablo Immortal-mmo voor Android en iOS

Blizzard onthult Diablo Immortal-mmo voor Android en iOS

Het verhaal van Diablo 2 wordt hervat

Tijdens Blizzcon 2018 heeft Blizzard Diablo 3 Immortal aangekondigd voor Android en iOS.

Blizzard omschrijft Diablo Immortal als een mobiele Massively Multiplayer Online Action RPG, afgekort tot mmoarpg. De game wordt in samenwerking met het Chinese internetbedrijf NetEase gemaakt en moet de bekende Diablo-gameplay met nieuwe verhaallijnen en personages naar telefoons en tablets brengen. Spelers kunnen met of zonder groep spelen en 'dynamische evenementen' ervaren als een monk, crusdader, demon hunter, necromancer, of barbarian.

Geïnteresseerde mobiele gamers kunnen zich alvast registeren voor de aankomende bèta via de website van Blizzard. Bekijk hieronder de gameplay- en cinematic-trailer van Diablo Immortal.

Veel Blizzard-fans zijn niet blij met de aankondiging. Op YouTube en Reddit worden de trailers en berichten over de aankondiging voorzien van veel negatieve reacties. Op het moment van schrijven heeft de Cinematic Trailer 5.4K like en 158K dislikes. Tijdens Blizzcon vroeg een sarcastische bezoeker zelfs of het ging om een 'late 1 april-grap'.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van de gekheid die deze intrigerende industrie met zich meebrengt. Perfecter dan Spelunky en Tetris wordt het niet.

Reacties

 • Wat zijn ze Diablo 3 aan het uitmelken zeg!

  Fans zitten met smacht te wachten op een opvolger van Diablo 3, of eventueel een remaster van Diablo 2, maar ze worden al jarenlang teleurgesteld.


  Blizzard is Blizzard niet meer, en denkt alleen maar aan geld door het op zoveel mogelijk platformen uit te brengen. Een paar dagen geleden op de switch, en straks ook nog op mobile.

  Belachelijk!
 • @Buzzard
  Bobby Kotick is de CEO van Activision Blizzard, dat is de reden. De twee dochter bedrijven Activision en Blizzard zijn naar mijn idee gewoon aan een merger begonnen. Het duurt niet lang meer voordat alle Activision games ook onder de naam Blizzard worden uitgegeven. Dus nee Blizzard is Blizzard niet meer.
 • Op de streak waren mensen totaal niet blij hiermee. Ik ook niet.
 • @mightybundy "Is this an out-of-season April Fool's joke?"

  Had zelf heel graag een remaster van deel 2 gezien
 • Haha, ook echt?! Snap de 1 april vraag wel. Lekker je van origine pc fanbase de middelvinger geven. Of t spel nu goed of slecht zal zijn.

  Het is verdomd net Hans Teeuwen die naar de Jostiband gaat. Ik betaal verdomme nog n kaartje. Dat tuig van Blizzard doet z'n groot aangekondigde Diablo verrassing uit de doeken. Kut muziek!
 • @JaJa_jr
  Het wordt gemaakt door een ontwikkelaar die soortgelijke mobile games heeft gemaakt. Heel veel mensen noemen dit een reskin. Ik denk dat de reacties positiever waren geweest als Blizzard de game zelf had ontwikkeld.
 • Ik kan dit eigenlijk wel waarderen en wil dit zeker een kans geven. Vergeet niet dat gamen onderweg razend populair is. Microsoft springt hier ook al op in. Het zal mij niet verbazen dat Sony ook met een on the go apparaat en/of streamingsdienst komt next gen. En Nintendo tja… trendsetter.
 • @Surveyor
  Sony heeft al jaren een streaming dienst voor "on the go"; PlayStation Now.
 • https://www.youtube.com/watch?v=9ztLHvll7mc
 • Ze schijnen aan meedere Diablo spellen te werken. Als ze dit naast een eventuele Diablo 4 hadden aangekondigd was er waarschijnlijk niets aan de hand geweest. Timing is everything.
 • Het zag er overigens wel goed uit allemaal.
 • 'What? You don't have a phone?'

  /blizzard

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren