1. World of Warcraft krijgt Shadowlands-uitbreiding

World of Warcraft krijgt Shadowlands-uitbreiding

Tijd voor de achtste uitbreiding

World of Warcraft krijgt een achtste uitbreiding, genaamd Shadowlands. Dat heeft Blizzard aangekondigd tijdens Blizzcon 2019

De filmische trailer van Shadowlands onthult dat The Lich King, de antagonist van de Wrath of the Lich King-uitbreiding, terugkeert.

Regisseur Ion Hazzikostas legt uit dat spelers de titulaire Shadowlands bezoeken, het hiernamaals in de Warcraft-lore. Zo zijn er de nieuwe zones Bastion, Revendreth en Ardenwald. Ook keren bekende personages uit eerdere uitbreidingen terug.

Qua gameplayfeatures onthulde Hazzikostas dat Shadowlands wederom nieuwe raids toevoegt, waaronder de Tower of the Damned. Dit weekend houdt Blizzard een 'What's Next-panel' waarin dieper wordt ingegaan op de uitbreiding.

Een releasedatum voor Shadowlands is nog niet onthuld.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • De inspiratie is ver te zoeken bij de nieuwe uitbreidingen. In Mist of Pandaria werd Garrosh uiteindelijk neergezet als de slechterik die oorlogsmisdaden beging, vervolgens moest dat in Warlords of Draenor rechtgezet worden nadat er een parallel universum was gecreëerd. Toen fietste Legion tussendoor, omdat, waarom eigenlijk? En in Battle of Azeroth is Sylvanas neergezet als de slechterik die oorlogsmisdaden beging, vervolgens moeten we dat in Shadowlands rechtzetten omdat er weer een of ander portaal is geopend. Het zou Blizzard sieren als ze juist teruggegaan waren naar Azeroth. Er heeft een gigantische oorlog gewoed in de laatste expansion, hoe herbouwt Azeroth zich, wat doen de Night Elves nadat hun stad is afgebrand. Veel interessantere thema's om te behandelen, en beter passend bij World of Warcraft, dan het zoveelste 'nieuwe' gebied. Want ik krijg het gevoel dat ik deze nieuwe gebieden ook al tig keer voorbij heb zien komen.
  • @Rutgie Ik zie dat jij niet op de hoogte bent van de lore. Het is een goed verhaal want de shadowlands zit er al sinds Legion aan te komen. Daarnaast is het verhaal van Sylvanas duidelijk anders dan Garrosh.

    Nightelfs en dergelijke zullen ook aanbod komen, met the Night Warrior. Of dat deze expansion is moet nog blijken. Ik ben blij dat we in ieder geval weer even van Azeroth zijn.
  • @Gilbie Ik ga niet ontkennen dat ik hier en daar de lore niet meer helder op het netvlies heb staan, maar dat is ook niet het punt wat ik wil maken. Wat ik wil benadrukken is het gebrek aan creativiteit bij de makers, voor mij voelt het als een herhaling van zetten. Een verhaal dat in grote lijnen overeen lijkt te komen met wat eerder gedaan is. Dat staat in mijn ogen los van of het verhaaltechnisch allemaal klopt en gaaf is. Tevens wil ik benadrukken dat de richting die Blizzard ingeslagen is met WoW niet mijn ding is. Dat je in Legion naar mythische wereld Argus reist, had van mij niet gehoeven en dit lijkt diezelfde kant op te gaan. Wellicht dat ik daarom veel plezier heb aan Classic. Sinds die uitgekomen is, heb ik Battle of Azeroth niet meer aangeraakt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren