1. Schorsing Hearthstone-speler leidt tot kritiek richting Blizzard

Schorsing Hearthstone-speler leidt tot kritiek richting Blizzard

Volgers besluiten Blizzard te gaan boycotten

Tijdens een Hearthstone-stream uitte pro-speler Chung ‘Blitzchung’ Ng Wai zijn steun voor de protesten in Hong Kong. Als gevolg hiervan heeft Blizzard besloten Blitzchung te schorsen en het prijzengeld te weerhouden. Blizzard ligt nu onder vuur door fans en de subreddit van Blizzard is tijdelijk gesloten geweest.

Het besluit van Blizzard heeft ertoe geleid dat volgers het bedrijf nu boycotten, zo besluit Twitter-gebruiker Phaylen om haar World of Warcraft subscriptie op te zeggen en kiezen een hoop Hearthstone-spelers ervoor om de applicatie van hun apparaten te verwijderen. Via Twitter en Reddit uiten een hoop fans hun ongenoegen over de manier waarop deze zaak is aangepakt. De oplopende commotie heeft er zelfs voor gezorgd dat desubreddit van Blizzard tijdelijk werd gesloten.

De Reddit-pagina van Blizzard is inmiddels weer geopend. “Tijdens tijden van controversie krijgt r/Blizzard een aanzienlijke toestroom van gebruikers en berichten, zoals je je misschien nog herinnert van de vorige Blizzcon. Dit komt met veel spam, regelovertredingen, off-topic berichten en berichten waar weinig moeite in gestoken is. Tegelijkertijd besteden wij veel aandacht aan de inhoud om ervoor te zorgen dat we geen nuttige conversaties censureren.”

Er is inmiddels een nieuwe thread geopend, deze pagina kan door leden worden gebruikt om discussie in te voeren. De pagina bestaat nu vooral uit steunbetuigingen voor Hong Kong en Blitzchung, maar er zijn ook mensen die het besluit van Blizzard terecht vinden en van mening zijn dat politieke uitingen geen plaats hebben in dit soort streams.

De terugslag van Blizzard wordt gepaard met de steun voor Blitzchung. Zo deelt Gods Unchained via Twitter dat zij besloten hebben om het geld dat Blizzard niet meer geeft in zijn volledigheid uit te betalen aan Blitzchung, evenals hem uitnodigen voor hun toernooi.

Tijdens de Collegiate Hearthstone Championship uiten spelers hun ontevredenheid over de acties van Blizzard door een banner omhoog te houden waarop staat, “Bevrijd Hong Kong, boycot Blizz.” Het beeld wordt snel overgeschakeld naar de commentatoren en het Amerikaanse team dat de banner omhoog hield worden teruggetrokken uit de wedstrijd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dagmar De Groot Stagiaire op de redactie van InsideGamer en Gamer.nl. Grote Final Fantasy- en Tomb Raider-fanaat. Ook anime- en manga-obsessed, basically a tiny-lil'-5-foot-4-inches-nerd. Sword Art Online-boeken, -serie en -games zijn fantastisch, don't @ me ;)

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren