1. Blizzard onthult tweede lhbti-personage Overwatch

Blizzard onthult tweede lhbti-personage Overwatch

Soldier 76 graaft in zijn verleden

Blizzard heeft in een nieuwe Short Story onthuld dat Soldier 76 uit Overwatch homoseksueel is.

In een nieuw verhaal van veertien pagina's vertelt hoe sniper Ana een gewonde Soldier 76 onder haar hoede neemt in Caïro. Als Soldier 76, wiens echter Jack Morrison luidt, door zijn oude foto's kijkt, stuit hij op zijn voormalige vriend. Op Twitter bevestigt hoofdschrijver Micheal Chu dat Morrison vroeger een romantische relatie had met Vincent uit de foto's.

Twee jaar geleden kondigde Blizzard via een comic aan dat het personage Tracer een vriendin genaamd Emily heeft. De aankondiging zorgde destijds voor veel ophef onder gamers en onder andere werd de comic verboden in Rusland.

overwatch

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Slim. Krijgt Overwatch wat aandacht via wat drama. Ik pak alvast wat popcorn want de Amerikaanse copy/paste media en de Overwatch community zullen wel weer clashen zoals vorige week met *nep pro female*.
 • @ShadowhunterrX ik heb dat niet helemaal meegekregen, wat was de deal?
 • @Jack O
  Er was een speler genaamd Ellie en deze 17? jarige dame stond uit het niets op nummer 4 in Amerika en had gelijk een plek bij een Overwatch team Second wind.

  Veel mensen vonden het een beetje verdacht en beschuldigde haar van dat ze nep was en iemand voor haar speelde. Daarnaast heb je natuurlijk de volstrekte idioten die verder gaan dan dit….

  Door al deze negatieve aandacht stopte ze al snel bij Second wind en de Amerikaanse media maakte er al snel van vrouwelijke pro speler weggepest en vrouwen niet welkom gebeuren van. AD.nl heeft het ook gemeld.

  Helaas voor de Amerikaans gamemedia. Ellie was inderdaad nep en werd gewoon door een mannelijke pro speler *Punisher* gespeeld in de zin van Sociaal experiment.

  Enige wat het laat zien is.
  - US gamesmedia doet geen onderzoek en schreeuw om drama.
  - Volstrekte idioten online. (Wisten we al)
 • @ShadowhunterrX Ah, oké. Thanks voor de uitleg. Jammer van de berichtgeving. En van de idioten… Voor zover heb ik gelukkig nog weinig intolerante opmerkingen gezien op het internet bij dit nieuws.
 • LHBTI? Waar staat de "I" voor en is de "plus" nu weer verdwenen uit de mainstream benaming voor deze groep? Het wordt er allemaal niet makkelijker op. Is het de "I" van intersekse ofzo?

  EDIT: Idd van Intersekse dus.

  Verder had je dit wel kunnen verwachten.
 • had er werkelijk waar nog niet van gehoord, maar iedereen zit bij die groep behalve hetero's… voel me wel een beetje buitengesloten op deze manier!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren