1. Winnende StarCraft 2-AI krijgt deze week update

Winnende StarCraft 2-AI krijgt deze week update

Project ging van start in 2016

Blizzard geeft deze week een update omtrent Google's kunstmatige intelligentie voor StarCraft 2. De AI weet dankzij machine learning potjes StarCraft 2 te winnen tegen menselijke tegenstanders.

In 2016 werd een project gestart door Blizzard om, in samenwerking met Google, een AI te ontwikkelen voor StarCraft 2 in de vorm van bots om tegen menselijke tegenstanders te kunnen spelen. Hierbij maakt de technologie gebruik van gegevens uit 65.000 potjes StarCraft 2 om de bots te trainen, om vervolgens iedere iedere maand een half miljoen potjes toe te voegen om de bots te trainen.

Op de afgelopen BlizzCon gaf Blizzard bij de laatste update aan dat de ontwikkeling van de Deepmind-AI nog in volle gang was. Het bedrijf gaf aan dat de AI een zogenoemde 'worker-rushing'-strategie gebruikte, een strategie waarbij de speler roekeloos de tegenstander probeert aan te vallen. Opvallend was dat deze strategie resulteerde in een winstpercentage van vijftig procent tegen StarCraft-AI met de 'Insane'-moeilijkheidsgraad. Daaraan werd toegevoegd dat de de AI dergelijke macrostrategieën toepaste, nadat het potjes van echte spelers had verwerkt. Hierdoor kan het onder andere anticiperen op agressieve tactieken, zoals 'cannon rushes'.

Google Deepmind

Nu geeft Blizzard op de website aan dat er deze week opnieuw een update gegeven gaat worden over de technologie. "Het is slechts een aantal maanden geleden sinds BlizzCon, maar Deepmind is klaar om meer informatie te delen over hun onderzoek," aldus Blizzard. De nieuwste ontwikkelingen over de Deepmind-AI worden op 24 januari om 19:00 uur Nederlandse tijd bekendgemaakt op het Twitch-kanaal van StarCraft en het YouTube-kanaal van Deepmind.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

  • Interessant. Als dit wordt doorgezet spelen we dadelijk games met AI dat zichzelf constant ontwikkelt. Hoe tof zou het zijn om een God of War-achtige game te spelen met AI dat zich aanpast op jouw vechtstijl om je te slim af te kunnen zijn? Dan moet je constant alert blijven en jezelf en je vechtstijl blijven ontwikkelen om vijanden te kunnen blijven verslaan xD

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren