1. Gerucht: Diablo 4 wordt aangekondigd tijdens Blizzcon

Gerucht: Diablo 4 wordt aangekondigd tijdens Blizzcon

Wellicht Daiblo 4 of Overwatch 2

Blizzcon gaat 1 november van start en Blizzard heeft inmiddels het schema van het evenement onthuld en dit schema heeft een aantal opmerkelijke gaten. Dit wekt bij veel mensen de suggestie op dat er een grote aankondiging aan zit te komen.

In het schema zien we een hoop terugkomende Blizzcon-segmenten, zoals Overwatch en Warcraft-updates. Maar opmerkelijk genoeg staan er een aantal grote 'pauzes' op de planning van het hoofdpodium, genaamd de Mythic Stage. Dit zijn natuurlijk geen echte pauzes en dit geeft veel mensen de indruk dat Blizzard wellicht een grote aankondiging gaat houden in. Wat op zich best voor de hand ligt, want vooralsnog staat er alleen: Coming soon! in de tijdsvlakken van 45 minuten.

Blizzcon

De vraag is nu wat Blizzard van plan is tijdens deze gaten van 45 minuten. Eerder plaatste het Duitse magazine GameStar een advertentie met Diablo 4 erin, het kan dus zomaar zo zijn dat Blizzard deze game op de main stage gaat onthullen.

Het is niet voor het eerst dat er geruchten zijn rondom Diablo 4. Afgelopen juni meldde de Franse krant Le Monde dat Blizzard Diablo 4 toonde binnen de muren van de Franse afdeling van de ontwikkelaar. Vorig jaar gingen er tevens geruchten dat Diablo 4 onthuld ging worden op Blizzcon. Dat gebeurde toen niet, en Blizzard liet destijds ook weten dat dit ook niet op de planning stond.

De andere mogelijkheid is Overwatch 2, op social media is hier al een tijdje sprake over. Nu de game ook op de Switch verschenen is bestaat de kans dat de ontwikkelaar de game laat voor wat het is en zich op het tweede deel van de populaire team-based shooter gaat focussen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

 • Wel triest dat een bedrijf eerst het grond ingeboord moet worden voordat ze Diablo 4 eindelijk willen aankondigen (en misschien produceren?). Vorig jaar hadden ze nog 'No plans for pc'.

  Ik betwijfel een Overwatch 2. Too soon for Blizzard standards.
 • @mightybundy

  Laat overwatch 2 maar komen.
 • @mightybundy De 'no plans for pc' was op de vraag of Diablo Immortal naar de pc zou komen. Daarop reageerde ze dus met 'no plans for pc'. Later in een pers interview is er aan gegeven dat ze wel degelijk bezig zijn met de franchise.
 • Ik hoop toch dat ze een keer een nieuwe grote MMORPG aankondigen ala WoW. Maar die cashcow is nog veel te groot..
 • @Gaaiz, dit dus. En hopelijk ook op consoles. Man ik zou zelfs WoW weer beginnen als deze op de Xbox kwam.
 • Ik hoop op Diablo 4 !
 • @grombeer ik ook wow op de Xbox x voor mij dan. Lijkt mij leuk!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren