1. Bloodborne- en Demon's Souls-producent vertrekt bij Sony Japan Studio

Bloodborne- en Demon's Souls-producent vertrekt bij Sony Japan Studio

Hij gaat zijn eigen studio oprichten

Teruyuki Toriyama vertrekt eind december bij Sony Interactive Entertainment Japan Studio.

Toriyama werkte onder andere als producent aan Bloodborne, Soul Sacrifice en de Demon's Souls-remake. Daarbij is het wel belangrijk om aan te geven dat hij niet direct op de ontwikkeling van Bloodborne en de Demon's Souls-remake zat - eerstgenoemde is ontwikkeld door FromSoftware en de remake van Demon's Souls is van Bluepoint.

"Ik vertrek eind december bij Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios Japan Studio", zo meldde Toriyama. "Ik wil iedereen die Japan Studio tot nu toe heet ondersteund erg bedanken! Ik blijft de uitdaging van het maken van nieuwe game-IP aangaan in mijn nieuwe bedrijf, en ik blijf jullie om ondersteuning vragen." Toriyama gaat dus een nieuwe studio oprichten, maar daarover zijn nog geen verdere details.

Onlangs vertrok Silent Hill- en Gravity Rush-bedenker Keiichiro Toyama ook bij Sony Japan om een nieuwe studio genaamd Bokeh Game Studio op te richten. Gisteren werd bekendgemaakt dat Toyama aan een nieuwe horrorgame werkt voor meerdere platforms. Die game moet in 2023 verschijnen.

Bloodborne

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren