1. Bloomberg: Naughty Dog werkt aan nieuwe Uncharted en The Last of Us-remake

Bloomberg: Naughty Dog werkt aan nieuwe Uncharted en The Last of Us-remake

Days Gone 2-pitch zou zijn afgewezen

Volgens een nieuw rapport van Bloomberg werkt Naughty Dog aan zowel een nieuwe Uncharted-game als een remake van The Last of Us. 

Het Uncharted-project zou eerst in handen zijn van Sony Bend, nadat de pitch voor een vervolg op Days Gone werd afgekeurd. Het project zou onder toezicht van originele maker Naughty Dog worden ontwikkeld, terwijl de studio Naughty Dog ook bijstond bij een multiplayergame.

"Sommige werknemers waren ontevreden met deze samenstelling en vertrokken", meldt Bloomberg. "Bends ontwikkelaars vreesden te worden geabsorbeerd door Naughty Dog en het leiderschap van de studio vroeg om van het Uncharted-project afgehaald te worden. Afgelopen maand werd dat verzoek ingewilligd en werken ze aan een eigen nieuwe game."

Ook de ontwikkeling van een The Last of Us-remake voor PlayStation 5 (codenaam 'T1X') zou terug in handen zijn gekomen van Naughty Dog. Volgens bronnen zou Sony's Visual Arts Service Group, dat normaal gesproken andere Sony-studio's bijstaat bij de ontwikkeling, zelfstandig zijn begonnen aan de remake. 

Na onvoorziene hulp voor Naughty Dog tijdens de ontwikkeling van The Last of Us: Part 2 zouden oprichter Micheal Mumbauer en andere topmannen ontevreden zijn met de toegenomen invloed van Naughty Dog, en is de game nu in ontwikkeling bij die laatste.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren