1. Boek van gerenommeerd schrijver noemt Zelda: Breath of the Wild-ingrediënt

Boek van gerenommeerd schrijver noemt Zelda: Breath of the Wild-ingrediënt

Het gaat om een foutje

In A Traveller at the Gates of Wisdom, een nieuw boek van A Boy in the Striped Pyjamas-schrijver John Boyne, wordt per ongeluk een recept uit The Legend of Zelda: Breath of the Wild aangehaald.

In het verhaal wordt het proces dat komt kijken bij het maken van een jurk uitgelegd, en wordt specifiek ingegaan op de ingrediënten die nodig zijn voor het maken van verschillende kleuren. Onder de genoemde ingrediënten vallen onder andere Octorok-oogballen en 'hightail lizard'. Dit zijn ingrediënten die in de Switch- en Wii U-game The Legend of Zelda: Breath of the Wild gevonden kunnen worden en waarmee diverse recepten gekookt kunnen worden.

Het blijkt niet om een ode aan een van Boyne's favoriete videogames te gaan. Via Twitter geeft de schrijver aan dat het simpelweg een fout is. "Lol, dat is hilarisch. Ik durf (voor de fout) uit te komen. Iets zegt mij dat ik deze anekdote nog jaren op het podium ga vertellen."

Hoewel Boyne niet uitlegt hoe de fout in het boek is geslopen, is het waarschijnlijk dat hij op Google heeft gezocht naar recepten voor verf waarmee kleding van kleur kan worden voorzien. Waarschijnlijk is hij per ongeluk op een recept uit Zelda: Breath of the Wild uitgekomen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Geinig, maar toch wel ernstig dat er blijkbaar bij het schrijven van een boek gewoon gecopy-paste word.
  • Hij had beter gezegd dat het een ode was.. 😊

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren