1. Bol.com verwacht dit jaar geen PS5's meer te verkopen

Bol.com verwacht dit jaar geen PS5's meer te verkopen

Voorraad is op

Twee weken na de officiële release van de PlayStation 5 blijft de console moeilijk verkrijgbaar. De grote webwinkel Bol.com geeft aan dat er dit jaar waarschijnlijk geen nieuwe voorraad meer komt.

"Zoals het er nu uitziet krijgen we dit jaar geen voorraad meer", valt te lezen op het Twitter-account van de gamesafdeling van Bol. Volgens de winkel is het niet bekend wanneer de volgende levering binnenkomt. Klanten wordt om geduld gevraagd, in 2021 zou de console weer beschikbaar moeten komen.

Vanochtend was de PlayStation 5 korte tijd verkrijgbaar bij de webwinkel. Klanten die interesse hadden getoond, kregen daar een e-mail van. De console was echter razendsnel uitverkocht, binnen twee minuten was de voorraad weer op. Het is niet bekend hoeveel PS5's er over de toonbank zijn gegaan.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

 • sony kom op zeg slechte reclame je kunt niet alles op corona gooien gewoon zeer slecht geplanned .
 • @djodjo

  Ik denk dat het een combinatie van verschillende factoren zijn.
  Corona zal toch een grote rol hierin spelen. Alleen al dat er nu meer mensen aan het gamen zijn geslagen en fysieke verkoop in vele landen onmogelijk is. En scalpers wrijven dan natuurlijk in hun plak-handjes ^^.

  Zelf heb ik mij voorgenomen om niet meer te gaan zoeken en F5-en op digitale webwinkels. Ik heb me op een verlanglijst gezet bij een fysieke winkel en wacht af,,, waarschijnlijk dus half 2021.

  Het zou wel leuk zijn als Sony of Microsoft een manier vonden om de consument die het meeste heeft aan een PS of Xbox direct te contacteren. Ze gaan toch meer geld verdienen aan iemand die rond de 1000 a 2000 euro aan aankoop besteed dan een scalper of een youtuber / influencer die tettert over hoe groot de PS5 wel niet is, eens demon-souls opzet om tot de conclusie te komen dat het te moeilijk is, en dan verder er niks mee doet :)

  Oh well, ik heb pas een 4K tv gekocht en al mijn games op de PS4 en Xbox one hebben nu een serieuze boost gekregen in pracht en praal.
  En met Cyberpunk die de 10e toch alleen op de current gen komt kunnen we er weer even tegen.
 • @djodjo

  Want? Het is toch een feit dat door Corona veel minder units gemaakt en verscheept kunnen worden?
 • @djodjo

  Je weet wel dat er in nog geen 2 weken tijd zo, n 3 miljoen exemplaren verscheept zijn wereldwijd?
  Denk dat ze de vraag niet aankunnen en niet hadden verwacht dat het zo'n succes zou zijn.
  Die fabrieken draaien overuren.
 • Helemaal kut dit had 19 nov een pre order gedaan bij media markt in rijswijk ben niet opgebeld dus ik ben er heen gegaan kansloze missie uiteraard ze hebben totaal 35 ps5 met disc drive gekregen en 50 digitaal ik ben nr 167 dus denk dat ik volgend jaar zomer me ps5 kan ophalen 😔
 • @dennis070

  Je kon niet zelf inschatten dat 19 november een beetje…. Laat was?
 • @san5324
  Haha een beetje wel ja maar ja wie had dit verwacht dan
 • Wat een rampenplan is die lancering zeg. Zullen vast redenen voor zijn, maar als je graag een PS5 wil kopen is dit wachten erg frustrerend.

  Ik lees niets over de series X. Hoe zit het daarmee dan?
 • @Rickieboy649

  Ook lastig te keijgen geloof ik.
  Microsoft is volgens mij "Amerika First, the rest of the world second" aan het spelen.
 • @TommieNL 😂 lekker dan… ik ben blij dat ik niet meer hoef te wachten. Gister TLOU uitgespeeld. Wat een waanzinnig mooie game en sterk verhaal. Nu morgen Uncharted 4 eens aanslingeren.
 • @TommieNL
  Dat is een behoorlijke aanname. Zover ik begrepen heb is de voorraad in Nederland ongeveer gelijk.
 • Lekker belangrijk, de PS5 heeft nog niets unieks te bieden. Tegen de tijd dat dit wel zo is, zal hij voorradig zijn.
 • @Snuivert Er gaat voor mij een wereld open. Wanneer je overstapt van Xbox naar PlayStation is er genoeg te doen/ontdekken. En het nagenoeg ontbreken van laadtijden maakt het ook nog een erg prettige ervaring! En die controller is echt fantastisch! De overgang van een Xbox controller naar de Dualsense is geen probleem. Voelt al snel erg vertrouwd. Ik ben dus echt heel hyped over de PS5, maar dat hadden jullie vast al opgemerkt 😬
 • @Rickieboy649
  Uncharted 1,2 en 3 al gespeeld? Anders zou ik die eerst spelen. ;-)
 • @CerandoX.nl nee nog niet. Deze kon ik downloaden met PS Plus. Uurtje gespeeld. Ook weer gaaf hoor! Lijkt me wel leuk om de eerdere delen te spelen. Is het aan te raden om die eerst te spelen? Of staat ieder deel redelijk op zichzelf?
 • @Snuivert ik heb me dik vermaakt om astro op platinum te krijgen en ook demon’s souls is echt genieten.

  Niets is dus den beetje overdreven
 • Schandalig eigenlijk, en ondertussen worden die dingen voor 2000 door verkocht.
  Consument moet dit afstraffen en de console volledig links laten liggen.
 • @babayaka1972

  Waarom ? Sony kan er vrij weinig aan doen dat er maar X aantal consoles verscheept kunnen worden en ja corona is een valide excuus.

  En dat er klootzakken zijn die de PS5 ( en XsX) scalpen en voor absurde prijzen verkopen daar kan Sony 100% niks aan doen.
 • https://www.psx-sense.nl/426067/psx-sense-introduceert-de-automatische-playstation-5-voorraad-checker/#comments

  Kan handig voor mensen zijn die een Ps5 Willen
 • Ik was 1 van de gelukkigen, eigenlijk 10 december bezorging, maar hij is vandaag al binnen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren