1. Borderlands 3 krijgt geen pfp microtransacties

Borderlands 3 krijgt geen pfp microtransacties

Fans vinden echter dat Randy Pitchford zichzelf tegenspreekt

Randy Pitchford, CEO van Gearbox, zit op dit moment in een Twitterstrijd met Game Informer over de microtransacties in Borderlands 3. Volgens Pitchford is er geen sprake van microtransacties waarmee je voorrang krijgt in de game.

Pitchford zou gezegd hebben dat er geen sprake is van microtransacties in Borderlands 3, maar heeft wel gezegd dat spelers hun personage kunnen personaliseren met dingen zoals outfits en gezichten. Hiervoor moet echter betaald worden. Wat Pitchford bedoelde was dat spelers geen geld uit hoeven te geven om een voorsprong te krijgen binnen de game. Het is geen ‘pay to win’-concept.

Borderlands

Door de verwarring ontstond op Twitter een lang gesprek, waarin Pitchford het verschil tussen de cosmetica-microtransacties en de free to play–microtransacties uitlegde. “Kom op jongens. Een slechte clickbait-kop. Hiervoor had ik het nog over cosmetica, zoals die in Borderlands 2 voorkwam. En dat dingen, zoals lootboxen niet voorkomen in de game”, zegt Pitchford in een Tweet.

Eurogamer heeft nog om toelichting over het onderwerp gevraagd. “Spelers hebben de optie om bepaalde cosmetische items aan te schaffen, zoals personages, wapens en voertuigen, maar geen van deze voorwerpen vallen onder het pay to win-concept. Ze hebben geen invloed op de gameplay, zoals wapens en echte uitrusting hebben”, aldus Gearbox.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Ik ben roerend eens met Randy Pitchford

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren