1. Borderlands 3 krijgt ping-systeem en nieuwe duelmodus

Borderlands 3 krijgt ping-systeem en nieuwe duelmodus

Nieuwe toevoegingen en verbeteringen

Het is nog even wachten op Borderlands 3, maar het wachten zal niet voor niks zijn. Gearbox is volop bezig met handige opties en verbeterpunten om de speelervaring te optimaliseren.

Op Guardian Con werd het ping-systeem geïntroduceerd. Dit nieuwe systeem geeft spelers de optie om gemakkelijk aanwijzingen aan elkaar te geven. door middel van een markering op de map als een indicator in-game. Dit versimpelt niet alleen de communicatie wanneer er zonder microfoon gespeeld wordt, het is ook bijzonder handig om snel een specifieke locatie door te geven zonder vijf keer daar of hier te moeten zeggen. De populariteit van het ping-systeem kent een enorme comeback na het herintroduceren van het systeem in de populaire first-person shooter Apex Legends. In een kort filmpje demonstreert Gearbox de functionaliteit van het zogeheten pingen.

Ook vertelde Gearbox tijdens hun Guardian Con panel dat de duelmodus anders zal zijn in Borderlands 3. In Borderlands 2 werd de duelmodus vaak gebruikt als een systeem om loot te delen. Zo kon er loot en geld worden verdiend door een wetje te leggen op wie het duel ging winnen. In Borderlands 3 wordt er een nieuwe manier geïntroduceerd om loot te delen. De weddenschappen kunnen nog steeds worden geplaatst, het is alleen niet per se meer nodig.

Borderlands 3

Gearbox geeft aan dat er een nieuwe Free-For-All duelmodus beschikbaar zal zijn. In deze modus kunnen vier vault hunters het tegen elkaar opnemen om te kijken wie het beste is. In Borderlands 2 konden slechts twee vault hunters tegelijk met elkaar strijden. Spelers zullen hun wapens en vaardigheden waarschijnlijk vaker willen uittesten met het introduceren van de nieuwe, uitgebreidere vaardigheidsbomen. Naast het testen van nieuwe wapens en vaardigheden, kan er bijvoorbeeld gestreden worden voor dat ene legendarische wapen dat de eindbaas heeft laten vallen. Degene die dit gevecht wint, verdiend dit wapen.

Lees deze preview voor nog meer nieuwe Borderlands 3-nieuwtjes.

Borderlands 3 is vanaf 13 september verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox one en pc.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Wacht nog altijd op Skate 4...

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren