1. Borderlands-fans willen Borderlands 3 boycotten

Borderlands-fans willen Borderlands 3 boycotten

Take-Two onderneemt actie tegen YouTuber

Een groep Borderlands-fans roept gamers op om Borderlands 3 te boycotten vanwege het in hun ogen harde optreden van Take-Two tegen een YouTuber die naar verluid informatie over de game lekte en verkocht.

De YouTuber Matt Somers, op YouTube bekend als 'SupMatto', zou in een recente video op zijn kanaal informatie over Borderlands 3 hebben gelekt en deed uit de doeken hoe Twitch-gebruikers met behulp van een Twitch-exploit aan niet eerder vrijgegeven gameplaybeelden konden komen en daarnaast nog meer informatie konden verkrijgen.

Naar aanleiding hiervan zou Take-Two een onderzoek in hebben gesteld waarbij Matt Somers door twee particuliere onderzoekers werd ondervraagd. De YouTuber beweert dat de Twitch-extensie waarmee de gameplay-onthulling van Borderlands ontdekt kon worden al eerder was gelekt en dat hij zich daar niet schuldig aan heeft gemaakt.

Take-Two geeft echter in een officiële verklaring aan IGN aan dat het verhaal van Somers onwaarheden bevat. "Take-Two en 2K nemen de beveiliging en vertrouwelijkheid van bedrijfsgeheimen zeer serieus. De actie die we hebben ondernomen is het resultaat van een onderzoek van tien maanden en de contentmaker in kwestie profiteerde van het overtreden van ons beleid, het lekken van vertrouwelijke informatie over ons product en het schenden van ons auteursrecht. Niet alleen waren veel van zijn daden illegaal, maar hadden ze ook een negatieve invloed op de ervaring van andere contentmakers en onze fans die uitkijken naar Borderlands 3", aldus een woordvoerder van 2K.

Verder gaf Take-Two aan dat de Twitch-streams die Somers als bronnen gebruikte privé waren en dat hij via zijn Discord-server geld verdiende met het verkopen van informatie aan fans die meer wilden weten over de game.

Het onderzoek maakte dat hij twee weken lang geen content heeft kunnen plaatsen op zijn YouTube-kanaal en de Borderlands-community roept fans daarom op om Borderlands 3 massaal te boycotten. Volgens de community nam Take-Two drastische maatregelen voor iets wat al publiekelijk bekendgemaakt was.

Veel van Somers' video's omtrent Borderlands 3 zijn inmiddels verwijderd van zijn kanaal en zijn Discord-server en account zijn geblokkeerd wegens het verkopen van cheats, hacks en gehackte accounts. De video waarin hij zijn verhaal doet is hieronder te bekijken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Brian Artiles Govita Hardcore Bioshock-fan en vindt de Xbox 360 de beste console ooit.

Reacties

 • Terecht, moet je maar geen lekken delen. Of je ze zelf ontdekt hebt of niet.
 • @MythicZ

  Dus game nieuws sites maar opdoeken ? Lekken zijn de meest boeiende nieuws berichten. 90% van de berichten nu zijn PR gelul of copypaste.
 • Het is dat ik de game niet ga kopen, maar in vind zo'n boycot altijd zo fuckin achterlijk. Boohoo ze doen iets wat ik niet leuk vind dus ik ga ze maar boycotten. Ga aub minder huilie huilie doen.
 • @meta Met je portemonnee spreken is niet meteen huilie huilie doen. Ik denk dat als jij ergens niet achter staat en er daarom geen geld aan uitgeeft een prima statement is naar de ontwikkelaar/uitgever of whatever.
 • @Erik07

  Prima iets niet willen kopen, maar ga niet een oproep tot een boycot doen. Die dingen werken voor mij juist averechts want ik ga dan juist spullen kopen en ondersteunen.
 • @Meta_coola

  Oh in dat geval mag je mij wel boycotten :-P
  AC Oddyssey al 100 % gehaald btw? DLC's waren tof!
 • @Erik07

  Main game 100 %

  DLC nog niet gedaan omdat ik er mee gewacht heb tot alle zes de episodes er waren. Tijdens dat wachten opnieuw begonnen met een rerun van de gehele franchise. Zit nu weer halverwege AC Odyssey.
 • @Meta_coola
  Zo dat doe je dan ook verrekte snel.

  Ik moet alleen nog die laatste missie die ze nog moeten toevoegen en dan ben ik klaar voor het volgende deel :-)
 • Aan iedereen die het gaat boycotten succes. Ik ga er lekker van genieten. Hoe kut de uitgever ook aan het doen is.
 • Dus je weet dat je content deelt zonder toestemming, en dan ga je achteraf lopen zeiken?
  Wat maakt het uit of de manier bekend is. Als ik een manier weet om creditcard gegevens te achterhalen via een bekende truc ben ik toch ook niet onschuldig als ik dat misbruik? Misschien een wat erger misdrijf, maar een vergelijkbare situatie. En inmiddels meer viewers krijgen omdat dit media aandacht krijgt….
 • Wat vaak niet vermeld wordt, is dat die Youtuber deze gelekte informatie niet alleen op illegale manier verkregen had, maar ook nog eens achter een pay-wall zette van $5. Hij was letterlijk geld aan het verdienen met het eigendom van iemand anders.
  Hierbovenop is boycotten een ondoordachte manier van aanpak. De mensen die hier het hardst door gestraft worden zijn de personen die gedurende meerdere jaren enorm hard gewerkt hebben om een goede game af te leveren aan het publiek. Het productieteam leiden het meest onder een slecht verkopende game, niet zozeer de uitgever.
 • De uitgever is slechts 1 onderdeel van het spel.
  Bijkomend zijn nog alle mensen die hier hun hart en ziel ingestokken hebben.
  Ik ben ook niet een supergrote fan van CEO Randy Pitchford, maar ik heb wel uitermate respect voor de voice-actors, designers, programmers, engineers,… om er een paar op te noemen.
  Ik ga in september dus lekker Borderlands 3 spelen.
 • Als je met iemand een overeenkomst aangaat en je daar niet aan houd dan heeft dat gevolgen. Logisch toch? Nope geen boycott hier.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren