1. Borderlands-stemacteur reageert op uitspraken Pitchford

Borderlands-stemacteur reageert op uitspraken Pitchford

We hoeven de stemacteur niet terug te verwachten in Borderlands 3

De stemacteur van ClapTrap uit Borderlands 1 en 2, David Eddings, beschuldigt Randy Pitchford, CEO van Gearbox, van een aanval en gaat in op de uitspraken die Pitchford over hem gemaakt heeft.

Pitchford meldde onder andere dat Eddings niet terug zou komen naar de serie. Daarbij zei de CEO van Gearbox ook dat Eddings bitter en ontevreden is. Eddings liet dit echter niet zomaar gebeuren en heeft op Twitter gereageerd op de beschuldiging. “Ik vond het prima om verder te gaan na mijn werk bij Gearbox, maar als mijn voormalige baas een grote mond heeft over mijn werkzaamheden en zegt hoeveel ik wel niet werd gecompenseerd en hoe genereus hij is, wil ik toch even mijn kant van het verhaal delen”, zegt Eddings op Twitter.

Volgens Eddings was hij zelf in staat om de geschillen aan de kant te zetten. Hij wilde het werk zelfs gratis doen in ruil voor royalties uit het verleden en een excuus voor een bepaald voorval. Een voorval waar Eddings nooit over heeft gesproken tot nu. Hij beweert aangevallen te zijn door Pitchford in de lobby van het Marriott Marquis hotel in 2017. “Persoonlijk denk ik dat Randy de laatste tijd een beetje de weg kwijt is. Hij is niet het slachtoffer dat hij probeert te lijken. Een paar jaar geleden heb ik hem zelfs op sociale media geblokkeerd, omdat hij me bleef stalken”, zegt Eddings.

Daarnaast gaat Eddings in op de eerdere beschuldiging richting Pitchford. Hij zou twaalf miljoen aan bonus in eigen zak gestoken hebben. Iets waarvoor een oud-advocaat hem nu aanklaagt. De uitgever van Borderlands, 2K, wil hier geen uitspraken over doen. “Ik vind het een beetje opvallend dat hij over mijn salaris begint, als hij zelf op dit moment aangeklaagd wordt wegens die twaalf miljoen. Gearbox werknemers worden gevraagd een lager salaris aan te nemen voor die bonus”, aldus Eddings. Verder vindt hij het opvallend dat 2K geen uitspraak doet over de zaak. “Het lijkt me veel makkelijker om zoiets te ontkennen als het niet waar is. De hele zaak klopt gewoon niet.”

Eerdere beschuldigingen richting Pitchford

Dit zijn overigens niet de enige aanklachten die de voormalige advocaat, Wade Callender, ingediend heeft tegen Pitchford. Volgens Callender moest de twaalf miljoen eigenlijk naar werknemers gaan. Daarnaast is Pitchford een belangrijke USB-stick ‘kwijtgeraakt’. Volgens Callender stonden er belangrijke documenten op deze stick, maar ook pornografie met minderjarigen. Volgens Callender organiseerde de CEO ook feesten, waarin mannen zichzelf blootgaven aan minderjarigen. Pitchford heeft hierop gereageerd via Twitter. “De beschuldigingen van mijn voormalige vriend en collega zijn pijnlijk. We gaan de rechtszaak winnen, maar ik mag er niet zoveel over zeggen als ik zou willen. Ik ben geschokt door zijn leugens”, aldus Pitchford.

Pitchford is vaker op Twitter te vinden. Kort geleden viel hij nog uit naar Borderlands-fans, omdat ze een uitspraak van hem verkeerd hadden begrepen. Fans hadden begrepen dat Borderlands 3 een Pay to Play-systeem zou krijgen, maar dit was niet het geval. De enige microtransacties in de game zijn voor cosmetica. Pitchford was niet blij met de kop van het artikel en reageerde op Twitter: “Kom op jongens. Rot clickbait-titel.”

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • Er was toch ook al gedoe tussen Troy Baker en Randy Pitchford. Ik vertrouw die kerel niet.
 • @tielo lol jou zie ik ook altijd voorbij komen op psx-sense!
 • Troy baker was inderdaad geschrokken toen hij zijn karakter uit Tales from Borderlands in de trailer van Borderlands 3 zag,,,terwijl hij geen stem heeft moeten inspreken. Dus ofwel heeft Rhys geen stem of hebben ze iemand anders.

  Ik was toch ook teleurgesteld toen er een andere stem uit good oll clappy kwam in de gameplay-footage van Borderlands 3.
  Ik heb hem wel op pre-order gezet aangezien borderlands 2 zo een geweldig spel is. Jammer van de CEO.
 • @BadAsh

  Vond je het echt zo'n groot verschil bij Claptrap? Persoonlijk vind ik het verschil verwaarloosbaar en heb ik het na een uurtje in de uiteindelijke game waarschijnlijk niet meer door.
 • @That Mr Awesome

  Ik moet zeggen dat deze stem inderdaad veel lijkt op de stem van Eddings.
  Dus waarschijnlijk zal ik het na een paar uur spelen al gewoon zijn.
  Lilith haar stem is hetzelfde en ik hoop dat Tiny Tina nog altijd ingesproken zal worden door Ashly Burch.
 • @BadAsh
  Ja, de stem is natuurlijk overladen met effecten, dus het scheelt bijna niks. Ashly Burch is idd terug als Tina, daar ben ik heel gelukkig mee. Gerucht ging even dat ook zij was vervangen, maar dat bleek niet waar.
 • Randy is lekker bezig de laatste tijd. Tirades op Twitter over van alles en nog wat. Die gast is super zijn best aan het doen de launch van Borderlands 3 een aantal onweerswolken mee te geven ipv zonneschijn en regenbogen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren