1. Borsten Tifa in Final Fantasy 7 Remake op advies verkleind

Borsten Tifa in Final Fantasy 7 Remake op advies verkleind

Advies kwam van de ethiekafdeling van Square Enix

Square Enix' afdeling ethiek heeft geadviseerd de borsten van Tifa te 'beperken' in de Final Fantasy 7 remake.

Dat vertelt regisseur Tetsuya Nomura in een interview met Famitsu. Twintig jaar geleden, toen de originele game uitkwam, waren de personages vrij onrealistisch vormgegeven. Nu de personages veel realistischer zijn, liep het team tegen een aantal problemen aan als het om het uiterlijk van Tifa gaat.

Voor het team betekent moderniseren dat Tifa er atletisch uitziet, inclusief een six pack, maar wel haar iconische outfit behoudt: de witte tanktop en een zwarte minirok. De ethiekafdeling gaf aan een beperktere boezem hierbij past, waardoor er is gekozen voor kleinere borsten en iets meer afgedekte kleding.

Tegen Polygon zegt een woordvoerder van Square Enix dat het personage ook is aangepast vanwege de leeftijdsbeoordeling. Het bedrijf wil 'een nieuwe generatie' spelers aanspreken' en het uiterlijk gepast houden voor de beoogde leeftijdsgroep.

Jacco speelde Final Fantasy 7 tijdens E3 en noemde het 'een droom die uitkomt'.

Final Fantasy

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • Enige kutte er aan is dat de kleding meer bedekkend is. Er was echt niks mis met de originele kleding van Tifa. Ook niet als je een game een 3+ rating zou willen geven.
 • @Meta_coola

  Ach ze heeft gewoon een SportBH er onder aan waardoor het een beetje platter en strakker word. Zoveel is er niet veranderd met haar model van de film Advent childeren.

  De artikel waarnaar gelinkt word van Eurogamer is van een journalist die aan het feesten was dat de dames van Dead or Alive 6 wat normaler waren tot de game uitkwam en hij er achter kwam dat ze gelogen hadden in zijn ogen. Wat je van afstand al kon raden wat niet zo was, als de DLC van DOA5 heb gespeeld. Waarin hij op een kinderachtig manier een geschreven artikel en review de game niet op zen inhoud beoordeelde maar op de sexy pakjes die hij als feminist niet kon luchten.

  Deze gast en Polygon zijn er puur op uit om dit aan de kaak te stellen en dus geeft SE gewoon het antwoord wat ze willen horen. Je kan denk wel raden wat er was gebeurd als ze dit niet zeiden ;) ? Outrage op deze sites en op het Pedo forum Resetera.

  Als je het plaatje van Tifa uit Advent Childeren gewoon bekijkt. Zie je dan al dat zen een ondershirt aan heeft…. uit een film gemaakt in 2005. Nomura doet gewoon een leugentje om best wil ;)
 • @ShadowhunterrX

  Ach ja de SJW, extreem linkse en sneeuwvlokjes journalisten kan ik toch al niet meer serieus nemen. Als je ook al ziet hoe zielig ze doen over cyberpunk 2077 dat ze racistisch zijn door een all Blacks gang animals te noemen. Shit man je kan nog geen scheet laten of je word al voor racist uitgemaakt.

  Mooi ook dat Mike pondsmith pissig is op de onder andere racisme kaart trekkers.
 • @Meta_coola
  Eigenlijk slaat het ook nergens op wat die racisme kaart trekken wel niet doen. Witte mensen die achter hun PCtje zitten een hardwerkende donkere man beschuldigen voor racisme over donkere mensen.

  Helemaal met je eens ;).
 • @Meta_coola

  Dan zullen we maar zwijgen over de extreem nazi rechts.
 • @ShadowhunterrX

  Tja maar DOA5 DLC, is geen DOA6 dus zie niet helemaal het punt wat je hiermee wilt maken. Misschien moet je trouwens die review nog eventjes goed doorlezen, het gaat wel over veel meer zaken dan alleen de pakjes in de game.
 • @Shuckles

  Eerlijk gezegd zie ik na al die jaren nog steeds niet wat doa en doa extreem volley Ball verkeerd doen.
 • @Meta_coola

  Ik zeg ook zeker niet dat deze games iets verkeerd doen. Nee het is misschien niks voor mij, maar dat betekent niet dat het niet mag/kan natuurlijk.

  Het zijn alleen gewoon vrij matige tot slechte games, die eigenlijk vrijwel alleen bestaansrecht hebben omdat je speelt met (soms iets te jonge) schaars geklede dames met vrij grote boezems.

  Ik heb zo'n vermoeden dat deze games niet eens half zo bekend zouden zijn als het ging om schaars geklede mannen met strakke sixpacks.
 • @Shuckles
  Tja, maar DOA5 DLC is geen DOA6 DLC. Met andere woorden je weet helemaal niks van deze game of serie überhaupt af. Maar je ongezouten mening staat al klaar.

  Na zal ik even duidelijk voor je uitleggen wat mij punt is. DOA staat sinds deeltje 5 erom bekend bergen DLC pakjes voor de mannen en vrouwen te maken. In totaal heb je meer dan 1200 euro aan DLC pakjes. De meeste pakjes zijn gemaakt om de mannelijke/vrouwelijk vormen extra weer te geven. Het is namelijk hun verdien model ;).

  Mijn reactie is gebaseerd op 2 artikelen en de review is gewoon een zure reactie van hem. Maar heb het simpel gemaakt om het gezeur van sexy pakjes. Zeker 70% van de review gaat over hoe schandalig oversekst de game is. Wat de reviewer niet zegt is dat je alle natte kleren, bouncing boobies, kapotte kleren en sexy camera posities gewoon rustig kan uitzetten. Dus heb je er problemen mee, zet het uit.

  Fighting gameplay is goed, beetje slap verhaal. Er zit een hele fighting community achter met toernooien erop en eraan. Maar de game, DOA6 is gewoon vreselijk in random unlocks waar je niks zelf mag kiezen en de eerder genoemde DLC. Met nog maar 3-4 maanden na de release al 630 euro aan DLC heeft staan. Waarvan de meeste natuurlijk sexy pakjes zijn voor mannen en vrouwen ;).

  Maar terug ontopic. De Japanse gamedevs hebben gewoon al geleerd om ja te knikken bij dit soort volk. Hoe dichter bij de release, zullen deze zuurpruimpjes wel iets vinden om over de ragen op twitter of op het Pedo forum resetera.
 • hoop niet dat het een sjw saus krijgt, dan verlies ik toch weeer mijn interesse een beetje. het is niet voor niets een klassieker, dus hou het bij het origneel aub
 • @Oggiedeluxe

  Japan en SJW…besef je wel wat je zegt? Die mogen juist wel wat Social Justice gebruiken wat betreft werkethiek.
 • @Ardyn

  Nee gewoon nee.

  De werkethiek in Japan mag beter. Maar social Justice moet dood SJW moet dood.
 • @Meta_coola

  Ah altijd leuk dit, alles waar je het niet mee eens bent moet dus maar dood?
 • @Shuckles

  Er zijn veel dingen waar ik het niet mee eens ben. maar die tolereer ik gewoon, SJW's die tolereer ik niet afschuwelijk volk dat nergens goed voor is ( ja voor nieuwe executie middelen uit te testen daar zijn ze goed voor)
 • @Meta_coola
  Hahaha ik word er ook niet goed van hoor. Het is in sommige series ook ineens ervan doordrenkt, dat t van t scherm afdruipt. Maar… Jij gaat wel erg ver, ik gun die mensen vooral een stevig weerwoord mbt hun mening maar niemand fysiek of geestelijk leed.
 • @Meta_coola

  Rechtse mensen zoals jij moeten worden opgesloten en de sleutel weg worden gegooid want jullie zijn een gevaar voor deze maatschappij.
 • @Krimson Sinister
  Meta kan zijn mening gewoon niet fatsoenlijk verwoorden. Laat maar gaan.

  Wel grappig dat hij altijd zegt "anderen met.respect te behandelen"… zeker…..
 • @Shuckles

  Dat heb je met rechtsen zoals Meta_Coola. Mensen willen problemen aanpakken waarvan echte problemen en dan worden die maar SJW's genoemd wat een achterlijke benaming zelfs SJW.
 • @Krimson Sinister
  Goh is nogal hypocriet van je niet. Meta heeft een andere mening dan jou en moet opgesloten worden. Maar meta mag niet van jou mensen met een andere mening aanspreken, al moet ik toch geven dat hij dit niet slim verwoord.

  Ik weet niet hoe groot jou plaat voor je kop is Krimson. Maar onschuldigen mensen kapot maken via het internet door hun werkgever te bellen, youtubers hun adverteerders te bellen, voiceactors en game devs door de slijk halen zodat ze hun baan verliezen, alleen omdat ze niet de denkwijze volgen van een paar schreeuwlelijkerds op Twitter, US games media en het Pedo forum. Met alle respect, daar los je geen problemen mee op. Laat eerder zien dat je niet goed in je bovenkamer zit.

  Soms zijn wij het toch ook niet eens met een reviewer hier op IG. Dan gaan we toch ook niet als een stelletje idioten hem bedreigen om het cijfer omhoog te krijgen of hem te laten ontslaan.

  Btw, heeft iemand de reacties gezien van IGN over de nieuwe Call of duty. Ze vinden de game te echt, het is echt lachen ;).
 • @ShadowhunterrX

  Ik verwoord het misschien niet slim. Maar tja ik ben echt van mening dat de SJW en dan vooral de beweging SJW dood moet.

  Extreem rechts is inderdaad heel gevaarlijk maar extreem links is minstens net zo gevaarlijk. En SJW's willen echte problemen aanpakken? Ik merk daar anders vrij weinig van en ze doen het al helemaal op een extreem gevaarlijke manier.  Overigens behandel ik iedereen behalve de SJW met respect. Ik ben zelf zo atheïstisch als de pest maar ik heb respect voor elke geloofsovertuiging.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren