1. Bots veroorzaken Switch-tekorten in Verenigde Staten

Bots veroorzaken Switch-tekorten in Verenigde Staten

Laat doorverkopers consoles in massa opkopen

Bots zijn een van de verantwoordelijken voor de grote tekorten van de Nintendo Switch in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit onderzoek van techplatform Motherboard.

In het artikel worden twee bots aangehaald, Bird Bot en Phantom, die doorverkopers op Amazon en Ebay gebruiken om meteen op de hoogte gebracht te worden als er weer Nintendo Switch-consoles op voorraad zijn bij retailers. Met behulp van de bots kunnen de doorverkopers deze consoles in massa’s opkopen en voor woekerprijzen verkopen op Ebay, Amazon of andere online marktplaatsen.

De Nintendo Switch is in de Verenigde Staten en de rest van de wereld bijna niet meer aan te slepen. Een techneut heeft zelfs een eigen Nintendo Switch gemaakt voor vrienden, omdat die er maar niet aan konden komen. Nu blijken bots één van de grote boosdoeners te zijn.

Of er stappen ondernomen gaan worden om deze bots te stoppen is nog niet bekend.

Bird Bot, Nintendo Switch

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Man wat haat ik dit soort gasten. Ga fijn je eigen product ontwikkelen en verkoop dat lekker voor je woekerprijzen. Mijn nichtje van 6 heeft heel netjes gespaard zodat ze een Switch kon kopen, nu is ze binnenkort jarig en zou van haar ouders wat geld krijgen om vervolgens genoeg bij elkaar te hebben om de Switch te kunnen kopen. Maar dit kan nu niet omdat dit ding overal is uitverkocht. Er komt al niemand op haar verjaardag om Corona, en nu gaat het in huis halen van een Switch ook aan haar neus voorbij. Zo sneu. Dit allemaal door Corona maar ook deels door dit soort kloothommels. Flikker op man, ga een baan zoeken.
 • @benjaminben
  Dat is echt super sneu voor je nichtje man! Dit soort mensen zijn echt de onkruid van de samenleving. Teren over de rug van een ander.
 • @blue_blade_3

  Ja super sneu, tranen in d'r ogen staan toen ze doorkreeg dat Corona haar verjaardag zou gaan verpesten. Voor ons zijn verjaardagen vaak verplichtingen en niets speciaals. Voor kinderen zijn verjaardagen heilig man, dat is hún dag. Zo sneu als dat ontnomen wordt.
 • Jammer dit.

  Goede zet van nintendo om (inJapan) niks meer te leveren totdat ze een grote shipment hebben. Om dit soort praktijken en lotteries tegen te gaan
 • 'De Nintendo Switch is in de Verenigde Staten en de rest van de wereld bijna niet meer aan te slepen.'
  Sommige bedrijven lijden in ieder geval (gelukkig) niet te hard onder deze corona criris.

  Verder zijn die gasten die hier geld aan proberen te verdienen enorm triest. Juist in deze tijd zou iedereen gemakkelijk en voor niet te veel geld afleiding moeten kunnen vinden.
 • jammer ik hoop dat die bots als ze te pakken zjjn een flinke straf krijgen
 • @djodjo Ik hoop het ook, maar is zoiets strafbaar?
 • Zo halen ze de 100 miljoen dus nooit.
 • @CyberFl

  Juist wel, want ook via bots gekochte exemplaren, tellen gewoon mee als verkochte exemplaren. Zo gaat het zelfs NOG sneller! (Niet dat ik dit goedkeur, btw.)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren