1. Bouw Minecraft-werelden in AR met Minecraft Earth

Bouw Minecraft-werelden in AR met Minecraft Earth

Minecraft Go

Microsoft kondigt Minecraft Earth aan, een augmented reality game waarin spelers gebouwen kunnen creëren en moeten overleven.

Minecraft Earth is vergelijkbaar met Pokémon Go, maar gaat een stap verder door gebruikers ook dingen te laten bouwen in een AR-wereld. Hoe wordt nog niet helemaal duidelijk uit de trailer, maar volgens de officiële website kunnen spelers 'op geheel nieuwe schaal' dingen creëren en delen met anderen. De game bevat ook verschillende monsters die spelers kunnen verzamelen voor hun bouwwerken en kunnen ze blokken en kisten aantikken om grondstoffen te verzamelen.

Spelers kunnen ook verschillende activiteiten met anderen doen, zoals eerst op een kleinere schaal bouwen voordat bouwwerken worden gedeeld met de buitenwereld. Ook zijn er zogenaamde 'mini-avonturen' die spelers samen kunnen beleven, vermoedelijk een vorm van raids. De applicatie wordt ontwikkeld door Microsofts Azure Spatial Anchors, dezelfde technologie die de Hololens ondersteunt.

Minecraft Earth wordt free-to-play uitgebracht voor iOS en Android te ere van het tienjarige bestaan van de game. Een exacte releasedatum is nog niet aangekondigd, maar deze zomer kunnen spelers die zich inschrijven mogelijk aan de slag met de gesloten bèta. Meer informatie wordt bekendgemaakt tijdens Minecon Live, dat op 28 september vanaf 20:00 uur te zien is en 90 minuten aan Minecraft-nieuws bevat.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jack O Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Helemaal gek van The Witcher 3, Pokémon, God of War en Uncharted. Zwak voor egels en andere beestjes.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren