1. Brazilië doet mogelijk lootboxen in de ban

Brazilië doet mogelijk lootboxen in de ban

Boetes van maximaal 700.000 dollar voor uitgevers

Brazilië onderzoekt het verbannen van lootboxen.

Het onderzoek wordt gedaan op aanbeveling van de National Association of Child and Adolescent Defense Centers (ANCED). ANCED is van mening dat lootboxen een vorm van gokken betreffen, wat illegaal is in het land.

Grote uitgevers als EA, Activision en Tencent worden onderzocht. Ook zou mobielegameuitgever Garena gevraagd zijn om tijdelijk te stoppen met de verkoop van lootboxen.

Mochten lootboxen daadwerkelijk worden verbannen, dan beoogt de Braziliaanse overheid boetes van maximaal 700.000 euro voor uitgevers.

In verschillende landen worden lootboxen onderzocht of worden maatregelen genomen. Zo wil de Duitse overheid meer transparantie bij leeftijdsclassificaties en verbiedt België lootboxen die kunnen worden aangeschaft met echt geld volledig. 

Ook in Nederland zijn sommige vormen van lootboxen volgens de kansspelautoriteit in strijd met de wet. Sommige lootboxen werden daarop aangepast, zoals die in Valve-games, maar sommige niet. Vorig jaar legde de Ksa EA daarom een dwangsom van maximaal 10 miljoen euro op. Die zaak ligt momenteel bij de rechter.

Lootbox

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren