1. Breaking Bad krijgt later dit jaar eigen mobiele game

Breaking Bad krijgt later dit jaar eigen mobiele game

Gratis mobiele game heet Breaking Bad: Criminal Elements

Game-ontwikkelaar Plamee en uitgever FTX Games brengen later dit jaar de strategische mobiele game uit Breaking Bad: Criminal Elements uit. De game is gebaseerd op de gelijknamige hit-serie, Breaking Bad.

Breaking Bad: Criminal Elements laat spelers een eigen crimineel imperium opstarten. Spelers kunnen in de game bekende personages uit de Breaking Bad en Better Call Saul ontmoeten. Breaking Bad en Better Call Saul-regisseur Vince Gilligan was erg onder de indruk over hoe de details van Breaking Bad: Criminal Elements terugspelen op de originele televisieserie.

"FTX Games geeft net zoveel om de details als ons creatieve team van de series," zegt Gilligan. "Ik ben erg onder de indruk van de toewijding die Plamee en FTX Games laten zien bij het maken van een authentieke uitbreiding in de vorm van deze game. Spelers keren terug in de wereld van Breaking Bad en komen op nieuwe manieren in aanraking met bekende personages als Walt, Jesse en Saul Goodman," aldus Gilligan.

Vince Gilligan

Over de specifieke gameplay is nog niets bekendgemaakt, maar hints worden gegeven over dat spelers te maken krijgen met morele dilemma's en vijandige persoonlijkheden terwijl ze hun eigen illegale business geheim moeten houden.

Eerder werd bekend dat er plannen zijn voor een Breaking Bad-film die minuten na het einde van de serie verder gaan met het verhaal.

Breaking Bad: Criminal Elements verschijnt later dit jaar als mobiele game.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

  • Yay……
  • @Darkempire
    Had 't zelf niet sarcastischer kunnen uiten. Niet bekend met de ontwikkelaars (ik speel sowieso geen mobiele spellen), maar ben op zich wel benieuwd wat hieruit gaat voortkomen. Is wel weer eens tijd voor een goeie angry rant van Angry Joe, á la DC Legends en Star Trek Trexels.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren