1. Breath of the Wild toegevoegd aan Zelda-tijdlijn

Breath of the Wild toegevoegd aan Zelda-tijdlijn

Maar niets staat vast

Met de laatste update is Breath of the Wild toegevoegd aan de Zelda-tijdlijn. Op Zelda Portal is te zien dat de game zich aan het einde van alle games afspeelt, maar van welke staat niet vast.

Het blijkt echter ook dat de game niet verbonden is met de andere tijdlijnen uit de serie. Zoals beschreven staat in Hyrule Historia zijn de games verdeeld over drie tijdlijnen: een over de jonge Link, een over de oude Link en een 'Fallen Hero'-tijdlijn.

Japans tijdschrift Famitsu vroeg Breath of the Wild-regisseur Hidemaro Fujibayashi en serie-bedenker Eiji Aonuma voor opheldering. Beide bevestigen dat de game zich afspeelt aan het einde van een tijdlijn, maar dat het niet vaststaat welke. Daar voegt Aonuma aan toe:

"De geschiedenis van Hyrule verandert met de tijd. Als we nadenken over de volgende game dan denken we: oh, dit past prima, en dan plaatsen we het precies in de tijdlijn. Soms denken we ook: oh shit, en dan moeten we de volgorde veranderen."

Tot slot is de Fallen Hero-tijdlijn aangepast. Link's Awakening speelt zich nu officieel af voor de Oracle-games op de Game Boy.

Zelda Breath of the Wild

Dit artikel delen

Over de auteur

Jack O Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Helemaal gek van The Witcher 3, Pokémon, God of War en Uncharted. Zwak voor egels en andere beestjes.

Reacties

 • Waarom een tijdslijn maken als die er eigenlijk niet is.
 • @Newgamessuck


  Zodat nintendo een zelda tijdslijn boek kan verkopen voor veel geld duh
 • @hamstertrans It's funny because it's true LOL
 • Hmm… ik volg de verhalen toch altijd maar half, want ik heb het geduld er niet voor.
 • Een Zelda timeline is echt het meest onzinnige ding ooit. En ik ben een grote Zelda fan. Als je ff 50 minuten hebt (LOL, I know), deze dude legt in een niet zo kort verhaal uit waarom https://www.youtube.com/watch?v=cswC6Z8Qx54&t=1193s&ab_channel=HyperCharge
 • Volgens mij is die hele tijdlijn idd gefrabiceerd.
  Hoewel er sommige delen zijn die op elkaar volgen, zijn de rest op zichzelf staande delen.

  Neemt niet weg dat de gehele Zelda serie absoluut fantastisch is!
 • In welke tijdlijn staat de oude cartoon serie? Excuuuuse me princess
 • @HanTheMan


  Non canon
 • @Meta_coola non-Ganon.

  Sorry.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren