1. Britse minister vindt lootboxen geen vorm van gokken

Britse minister vindt lootboxen geen vorm van gokken

Voorlopig geen veranderingen in de wet

De minister van digitale zaken heeft verklaard dat het aanschaffen en openen van lootboxen niet onder gokken valt.

Er is een grote stap gezet in het lootbox-onderzoek die gevoerd wordt het Verenigd Koninkrijk. Minister en conservatieve Margot James sprak voor het Engelse parlement uit dat lootboxen niet beschouwd kunnen worden als gokken. James zegt echter wel dat het een gevaarlijke doorgang is naar gokken.

James verwerpt de stelling dat het openen van lootboxen onder gokken valt. Deze stelling kwam voort uit Belgisch en Nederlands onderzoek. James zegt niet dat België of Nederland het verkeerd doen, ze is echter van mening dat Engeland simpelweg andere wetten hanteert wat gokken betreft. Op welke manier de landen hierin verschillen, legt ze niet uit.

James gaat verder dat het openen van lootboxen echter wel verslavend kan werken, het is daarom belangrijk dat het Verenigd Koninkrijk verslavingsgevoelige groepen in de gaten houdt. De groep jonge mensen is hiervan het belangrijkst, ze koppelt hier terug op het gevaar van de doorgang tot echt gokken. "Jonge mensen hebben vaak een groter enthousiasme voor het openen van lootboxen, dat kan leiden tot grotere problemen" stelt James.

Vooralsnog ziet het ernaar uit dat er voorlopig geen veranderingen in de wet gaan plaatsvinden zoals in Nederland en België.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Wacht nog altijd op Skate 4...

Reacties

 • "James gaat verder dat het openen van lootboxen echter wel verslavend kan werken, het is daarom belangrijk dat het Verenigd Koninkrijk verslavingsgevoelige groepen in de gaten houdt. De groep jonge mensen is hiervan het belangrijkst, ze koppelt hier terug op het gevaar van de doorgang tot echt gokken. "Jonge mensen hebben vaak een groter enthousiasme voor het openen van lootboxen, dat kan leiden tot grotere problemen" stelt James."

  Wat een lachertje is dit. Lootboxen werken zoals slotmachines dus jawel het is wel gokken. Er is gewoon weer een grote som op die minister haar rekening gestord zodat die gamebedrijven verder kunnen doen met hun "surprise mechanics".
 • @Krimson Sinister
  Dit ja. Echt schandalig, hoop dat dit bij een exceptie blijft en dat de algemene opvatting bij internationale overheden WEL als gokken wordt beschouwd.

  In de titel staat trouwens Britse verkeerd gespeld;)
 • @Tom12345 oeps, goed opgemerkt!
 • @CodyvandenBogert Misschien ook nog even in de URL aanpassen :)
 • @Jorn6810 Dat gaat helaas niet meer, gelukkig lezen niet veel mensen een URL.
 • @CodyvandenBogert Ging niet zozeer om het lezen van de URL, maar dacht wellicht voor de vindbaarheid. Staat nu namelijk 'briste' en 'vrom'. Volgende keer beter dan :)
 • "James verwerpt de stelling dat het openen van lootboxen niet onder gokken valt."

  Moet het woordje "niet" weg?
 • @CerandoX.nl helemaal waar!
 • Heeft EA een zakje geld gegeven ?
 • Cody, je lijkt me heel aardig maar die fout in de titel kan echt niet. Je spelt het als: Britse minister ontvangt bonus van Electronic Arts.
 • @blasterjackson haha, nu je het zegt! Dat is wel een prachtige titel inderdaad.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren