1. Nintendo Wii-broncode lekt uit

Nintendo Wii-broncode lekt uit

Geannuleerde games duiken op

Het lijkt erop dat de broncode van de Wii is uitgelekt.

De gegevens zijn vermoedelijk afkomstig van BroadOn, een bedrijf dat door Nintendo werd ingehuurd om hardware en software voor de Nintendo Wii. Momenteel wordt gespeculeerd dat het bedrijf is gehackt, waardoor de gegevens van de console op straat liggen.

Op het forum ResetEra is een lijst opgesteld van wat er zowel openbaar is gemaakt. Niet alleen de broncode, maar ook de ontwerpbestanden, documentatie, GameCube-gegevens en Verilog-bestanden - code waarmee hardware beschreven wordt - zijn gelekt. Mogelijk is het nu voor hackers en ontwikkelaars van emulatoren eenvoudiger om de Wii na te bootsen.

De afgelopen weken lekten nog veel meer Nintendo-gegevens. Zo verschenen eerst tientallen geannuleerde versies van pokémon, en de geannuleerde game Pokémon Pink, en later gegevens van vrijwel alle grote consoles, waaronder de Nintendo 3DS en N64.

Om die reden zijn er verschillende Nintendo 64-demo's op het internet verschenen. Hieronder zijn verschillende demo's te zien. Vermoed wordt dat de komende tijd nog meer bestanden lekken. Nintendo heeft nog niet gereageerd op de uitgelekte gegevens.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren