1. Broncode wijst op nooit verschenen Pokémon Pink

Broncode wijst op nooit verschenen Pokémon Pink

De zustergame van Pokémon Yellow?

Er gaat een gerucht rond dat er mogelijk een andere Pokémon-game in ontwikkeling was tijdens de eerste generatie. De game had de naam Pokémon Pink en was de zustergame van Pokémon Yellow.

Volgens Twitter-gebruiker Dr. Lava’s Lost Pokémon wilde Game Freak met nog een game komen tijdens de eerste generatie, namelijk Pokémon Pink. Generatie 1 lanceerde als eerste met Pokémon Red en Green in Japan. Deze games werden opgevolgd door Pokémon Blue, een versie van de eerste twee games die veel glitches oploste en het artwork verbeterde. Deze laatste versie vormde vervolgens weer de basis voor de internationale versies van de game met de naam Pokémon Red en Blue. Deze werden opgevolgd door Pokémon Yellow, met een verhaallijn die dichter bij de Pokémon-anime lag en de speler Pikachu als starterpokémon gaf.

De Pokémon Pink-editie zou in de broncodes van Pokémon Yellow voorkomen. Pokemon Yellow zou veel refereren naar Pokémon Pink, omdat Pokémon Pink een zustergame zou zijn van Yellow. Waarschijnlijk zou de speler in de Pink-editie de pokémon Jigglypuff of Clefairy hebben. Jigglypuff had ook een grote rol in de Pokémon-anime, dus het zou net als Pikachu een logische zet zijn voor een game die zich iets meer richt op de anime. Aan de andere kant wilden de makers van Pokémon eerst Clefairy de mascotte van de Pokémon-franchise maken, maar deze rol ging al snel naar Pikachu. In de Pocket Monsters-manga was Clefairy grappig wel de belangrijkste pokémon.

Het is niet duidelijk waarom Pokémon Pink nooit het daglicht heeft gezien. Lees hier onze review over de nieuwste Pokémon-game. Pokémon Sword en Shield.

Dit artikel delen

Over de auteur

Zoë Bonefaas Zodra ik een Game Boy in de hand gedrukt kreeg, was ik om. Het leukste van games vind ik de verhalen die ze vertellen. Favorieten zijn Assassin's Creed, Skyrim, Stardew Valley en Life is Strange. Buiten verhalen in videogames ben ik ook fan van verhalen op andere manieren. Voor de hand liggend dus van films en series (Marvel, DC, Star Wars, Disney, She-ra Princes of Power, Lucifer... ik kan echt eeuwig doorgaan).

Reacties

  • Geeft wel aan dat eevee populairder is geworden dan verwacht, anders hadden we nu Lets Go Clefairy of Jifflypuff gehad.
  • @blue_blade_3
    ik denk dat vooral komt omdat Gary/Rivaal/Blue een Eevee krijgt van Proffesor Oak op de dag dat Ash zijn Pikachu ontvangt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren