1. Broncodes Nintendo 3DS en Xbox gelekt

Broncodes Nintendo 3DS en Xbox gelekt

Microsoft misschien ook aan de beurt

De broncodes van de Nintendo 3DS en de generatie vier van Pokémon zijn op straat komen te liggen door een lek. De verantwoordelijke voor het lek is nog onbekend.

Het lek komt van dezelfde anonieme lekker die eerder de broncode van de Wii en generatie drie van Pokémon naar buiten bracht. Nu heeft de lekker op 4Chan dat gedaan met de Nintendo 3DS en generatie vier van Pokémon. Het lek bevat de broncode van het besturingssysteem van de 3DS, Horizon. Bij Pokémon Diamond en Pearl lijkt tot nu toe alleen de broncode te zijn gelekt, geen bèta designs zoals het bij generatie drie het geval was.

Na Nintendo lijkt ook Microsoft aan de beurt met het lekken van broncodes. Er gaan namelijk geruchten rond dat de broncode van de eerste Xbox op straat is komen te liggen. Dat claimt nieuwsplatform The Verge. Volgens de nieuwsoutlet is een deel van de broncode van het besturingssysteem en een speciale versie van Windows 2000 op straat komen te liggen. Microsoft zegt in een statement de claims te onderzoeken.

Xbox

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Ik ben hier een leek in hoor maar wat kunnen ze met deze broncodes?
 • @Snafu9

  Ik geloof dat illegale emulatie dan mogelijk gemaakt kan worden. Dus na het lekken van deze broncode kan het zijn dat er ineens acceptabel werkende emulators op de markt verschijnen. Van Xbox weet ik het fijne niet, maar ik geloof dat de 3DS tot dusver een lastig apparaat was om goed te emuleren. Het lijkt mij dat dit m.b.v. een broncode makkelijker te realiseren is.
 • @benjaminben het emuleren ervan is niet illegaal volgens Nederlandse wet
 • @Liquidshake

  Mits je de originele spellen in je bezit hebt toch?
 • @TommieNL nee, emuleren ligt los van persoonlijke backup aan games. Wat jij bedoeld is backup maken van eigen software voor persoonlijke gebruik
 • @Liquidshake

  Voor zover ik weet is het emuleren inderdaad gewoon legaal. Bezit van Roms daar in tegen…..
 • @Shuckles

  het is idd legaal, heb 't niet helemaal juist neergetypt. Maar het probleem van emulatie door deze broncodes wordt dus wel dat er vaak illegaal gebruik van wordt gemaakt. Straks verschijnen er weer tal van nepconsoles zoals de Souljaboy die de boel via de minder legale weg emuleren. Om nog niet van alle particuliere piraatjes te spreken.
 • @Shuckles

  Rasberry pi. Downloaden. Gamen maar. Maar iedereen is hier heilig toch haha….
 • @Snafu9

  Hiermee is het mogelijk om 1 op 1 een 3ds emulator te maken.
 • Krijgen we dan een Xbox emulator met alle oude games op pc?
 • Oh die eerste xbox. Ik vind hem echt mooi. Gedurfd. Je kocht echt wat. Ik mis die tijd…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren