1. Bungie en Activision stoppen samenwerking rondom Destiny

Bungie en Activision stoppen samenwerking rondom Destiny

Tienjarig contract vroegtijdig stopgezet

Het tienjarige contract dat Bungie en Activision Blizzard hebben afgesloten, is vroegtijdig stopgezet.

Bungie laat dit weten via een blogpost op zijn website. "Bungie behoudt het volledige recht om de Destiny-franchise uit te geven. Bungie is vanaf nu eigenaar en ontwikkelaar van de franchise, en Activision gaat zich richten op zijn eigen IP en andere projecten."

Bungie en Activision gingen in april 2010 een partnerschap aan van tien jaar. Onder dit partnerschap zijn Destiny in 2014 en Destiny 2 in 2017 verschenen. Volgens dit contract zou Bungie volledig eigenaar van Destiny blijven, maar kreeg Activision de rechten om de games uit te geven.

In een gesprek met investeerders liet Activision onlangs weten dat Destiny 2 "niet als verwacht verkocht". Of dit de reden is dat beide bedrijven vroegtijdig uit elkaar zijn gegaan, is niet bekend.

Blizzard laat in onderstaande tweet weten dat Destiny 2 volledig ondersteund blijft krijgen op Battle.net.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dit kan echt voor een aardverschuiving in gamelandschap zorgen. Bungie heeft onlangs een 100 miljoen investering gekregen en is nu de grootste onafhankelijke studio in de industrie met 800 medewerkers.
 • @Gilbie

  Ach welnee. Echt geen aardverschuiving in gameland. Enig idee wat het kost om een gane uit te brengen?

  Bungie stelt niet zoveel meer voor. Destiny 1 was best fun maar Destiny 2 heeft een deuk in hun imago geschopt…
  Ze hebben een nieuwe publisher nodig maar hun glory tijd van Halo is voorbij. Wie stapt in?
 • @Ramirez

  Weldegelijk. Links en rechts neemt de invloed van Activison af, dit is al de 2e IP die ze verliezen. Daarbovenop komt nog het gedonder in Blizzard.

  Het bedrijf dat 100 miljoen in Bungie heefr gestopt is NetEase, datzelfde bedrijf heeft onlangs stevig geinvesteerd in de Marvel Game die Ben Broode gaat produceren.

  En ja een game kost al snel tientallen miljoenen. Ik weet alleen dat Horizon 45 miljoen kostte, dus ze hem een ruim budget ontvangen.
 • Bungie zou Destiny 3 zelf kunnen uitgeven of Destiny 2 op een verantwoorde manier uitbouwen en dat gaan ze denk ik ook doen. Hopelijk gaat de kwaliteit vooruit, maar niet alles is aan Activision te wijten.

  Het imago van Activision Blizzard zit sowieso in een dip, vooral omdat Blizzard leegloopt en nou juist door Destiny. Mike Morhaime is nu weer de volgende die vertrekt, vannacht heeft hij dat aangekondigd. Er zijn al veel grote namen bij Blizzard vertrokken. Kotick houdt Blizzard gegijzeld.
 • @Gilbie

  Aardverschuiving ? Na overdrijven is ook een kunst.

  Het kan alle kanten op. Als hun volgende game geen succes word, zullen ze wel opgeslokt worden door Sony of Microsoft.
 • @ShadowhunterrX

  Wie zal t zeggen. Onder Sony haar vleugel games ontwikkelen is niet zo erg gebleken vorig jaar. Daar lijkt de prio in ieder geval op geld verdienen te liggen dmv goeie games af te leveren. In plaats van concessies te doen om er gierige k*t praktijken in te stoppen.
 • Blijkbaar geen melkkoe meer voor Activision. Weet niet zo goed wat te verwachten… De community is er iig wel blij mee!
 • Ik ben benieuwd hoe positief dit voor Destiny is. De focus bij Destiny 2 lag duidelijk op lootboxes/dlc en er zitten/zaten best wat gaten in de game, maar om nou volledig de schuld bij Activision leggen zoals je nu veel ziet lijkt mij onterecht.
  Bungie heeft zelf ook heel wat foute keuzes gemaakt, en een groot gedeelte van het "oude Bungie" heeft daarom het schip al verlaten. Toch hoop ik uiteraard dat ze in de toekomst nog een paar mooie parels weten te brengen!
 • Ow dit is geweldig nieuws, uit de klauwen van dat k*t bedrijf. Prioriteit weer op goeie games maken ipv melk koeien. Activision heeft de laatste jaren zoveel games verziekt, een red dot sight reticle voor n 1 dollar in blackout, is hun laatste creatie.

  Nu blizzard nog en bioware en dice die EA verlaten.
  Laat EA en Activision de mobiele gaming markt maar verzieken.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren