1. Bungie-oudgediende Joseph Staten helpt mee met ontwikkeling Halo Infinite

Bungie-oudgediende Joseph Staten helpt mee met ontwikkeling Halo Infinite

Project lead van de Halo Infinite-campagne

Joseph Staten, die jarenlang aan de Halo-franchise heeft gewerkt, is nu in dienst van 343 Industries om aan Halo Infinite te werken.

Dat heeft de ontwikkelaar aangekondigd via een nieuwe blogpost. Staten heeft jarenlang bij Bungie aan de Halo-franchise gewerkt en was daar onder andere verantwoordelijk voor de tussenfilmpjes van de eerste drie Halo-games. In 2014 ging hij bij Xbox Games Studios aan de slag - zijn meest recente project is het deze week gelanceerde Tell Me Why.

Staten is nu de project lead van de Halo Infinite-campagne, waardoor hij het team helpt om het verhaal op de best mogelijke manier vorm te geven. "Als je van Halo's verhaallijnen, personages en universum houdt, is dit een van de mensen die je mag bedanken", zo schrijft 343 Industries in de blog. "Hij zorgt er voor dat het getalenteerde team achter de Infinite-campagne alles heeft om een geweldige Halo-game te maken."

Halo Infinite werd onlangs uitgesteld van de Xbox Series X-lancering eind dit jaar naar 2021. Een precieze nieuwe datum is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de multiplayer free-to-play wordt. Halo Infinite staat gepland voor Xbox Series X, Xbox One en pc.

halo infinite

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Het lijkt wel alsof ze weer opnieuw beginnen. Een release in 2022 zou mij nu niet meer verbazen.
 • Dit lijkt op een Metroid situatie, weer van nul.
 • Dus meneer komt nu binnenzijlen voor de functie van lead voor de campagne… ik mag toch hopen dat ie t stokje overneemt of alleen nog puntjes op de i gaat zetten. Zo niet dan zie ik geen Halo in 2021 verschijnen of pas najaar 2021 op zn best. Ze zouden er ook voor kunnen gaan kiezen de mp alvast te launchen in 2021 en de campagne later. Ik houd er sterk rekening mee.
 • Tja, 2014. Dat zou betekenen dat hij aan heel Halo 4 en een groot gedeelte van Halo 5 gewerkt heeft. En die verhalen waren echt niet sterk. Dus zo heel enthousiast wordt ik hier niet van.
 • @MythicZ
  Bij IGN gaan ze er wat dieper op in en daar staat dit:

  Staten verliet Bungie in 2013, voor de release van Destiny, en kwam weer bij Microsoft in 2014 om aan niet-Halo games in de Xbox portfolio te werken.
 • @Dabilahro Oh wacht, ik was even in de veronderstelling dat hij ook bij 343 gewerkt heeft en dat is niet zo. Dan zie ik dit wel als goed nieuws.
 • Het is erg lastig zulke berichten positief te zien, vooral i.c.m. alle leaks/geruchten. Na de gameplay trailer was ik "overtuigd" dat de graphics minder waren, maar de gameplay/campaign dat wel goed zou maken. Maar het lijkt toch echt op meerdere fronten mis te gaan.. Jammer!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren