1. Bungie heeft 'de toekomst van Destiny volledig in handen'

Bungie heeft 'de toekomst van Destiny volledig in handen'

Franchise director Luke Smith blikt vooruit

Bungie zegt na de afscheiding van Activision 'de toekomst volledig in handen te hebben.' Ook zegt het bedrijf voorlopig content te blijven maken.

In een blogpost praat franchise director Luke Smith over de toekomst van Bungie en Destiny 2. Daarin benadrukt Smith de dankbaarheid van Bungie voor de samenwerkingen met High Moon Studios, Vicarious Visions en Activision om de franchise te laten groeien tot wat het vandaag de dag is.

Smith geeft aan dat Bungie blijft werken aan content voor de zogenoemde Annual Pass voor Destiny 2. Daaraan voegt Smith toe dat de ontwikkelaar veel geleerd heeft bij het leveren van Black Armory. Zo was het voor Bungie een leermoment toen de ontwikkelaar erachter kwam dat spelers de vereiste hoeveelheid Power te groot was om de eerste forge te verkennen. Hierdoor waren spelers minder snel geneigd om de forge te betreden.

Destiny 2

Nu zegt Bungie een middellijn te willen vinden tussen het creëren van content die veel spelers kunnen beleven evenals het leveren van content voor ambitieuze spelers die willen werken om progressie te realiseren. De ontwikkelaar zegt deze feedback toe te gaan passen in de aankomende seizoenen voor de game.

Als laatst benoemt Smith dat Bungie toegewijd blijft aan de Destiny-franchise. "We hebben dit universum gecreëerd en hebben de toekomst volledig in handen. Het grootste gedeelte van het team is hard aan het werken om nieuwe ervaringen, vijanden en manieren te visualiseren om met de Guardian te spelen waar jij als speler mee bent begonnen sinds 2014. Wij blijven hiermee doorgaan. Wij denken na over wat het betekent om echt onafhankelijk te zijn, wat het betekent om zelf uit te geven, en heel belangrijk, hoe de toekomst van Destiny er nu uit kan gaan zien voor onze spelers", zo zegt Smith.

Deze meldingen van Bungie komen naar aanleiding van een vroegtijdige contractbeëindiging tussen Bungie en uitgever Activision Blizzard. De precieze reden voor de scheiding tussen de twee partijen is niet gegeven, maar er wordt verondersteld dat de tegenvallende verkoop van Destiny 2 de oorzaak was. Hoe dan ook blijft de Destiny-franchise in handen van ontwikkelaar Bungie.

Bert dook in het contract tussen de ontwikkelaar en uitgever en zocht uit wat de scheiding betekent voor Destiny.

Destiny 2 is verkrijgbaar op pc, Xbox One en PlayStation 4.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

  • Hier ben ik dus zeer blij mee.
  • Eerst zien, dan geloven

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren