1. Buyer’s Guide: de leukste games voor de feestdagen

Buyer’s Guide: de leukste games voor de feestdagen

En het hoeft echt niet een vermogen te kosten!

De feestdagen komen er aan: het perfecte moment om jezelf of een ander te belonen met een nieuwe game. Om je een handje te helpen hebben we een paar aanraders op een rij gezet. Het is letterlijk van alles wat: van nieuwe topgames en solospellen tot oudere titels voor een zachte prijs en co-op-games.

Star Wars Jedi: Fallen Order (PS4, XOne en pc) – 59,99 euro

Star Wars bereikt een grote groep mensen, dus als je op zoek bent naar een game om cadeau te doen, is Jedi: Fallen Order in veel gevallen een prima keuze. De presentatie van het Jedi-avontuur is namelijk op en top Star Wars, met prachtige planeten, schattige robots en intense lightsaber-gevechten. Dankzij de flexibele moeilijkheidsgraad is de game zowel geschikt voor minder fanatieke gamers als Souls-liefhebbers.

star wars jedi fallen order

Resident Evil 2 (PS4, XOne en pc) – 37,99 euro

Een andere topper uit 2019 is natuurlijk Resident Evil 2. Volgende maand is de remake alweer een jaar oud, maar daarom niet minder spannend. Horrorliefhebbers hebben het spel waarschijnlijk al lang opgemerkt, maar eigenlijk zouden mensen die het genre normaal als de pest vermijden deze game ook een kans moeten geven. Het politiebureau zit namelijk uiterst vernuftig in elkaar, met intrigerende puzzels en her en der verstopte ammunitie. Het is ook een fantastische titel om samen te spelen , dus wellicht is Resident Evil 2 een leuk cadeau voor een vriend of geliefde.

Resident Evil 2

Super Mario Maker 2 (Switch) – 55 euro

Eerder dit jaar verscheen Super Mario Maker 2, waarin je zelf tweedimensionale Mario-levels kunt bouwen of door anderen gemaakte levels kunt spelen. In feite biedt het spel dus een oneindige hoeveelheid aan Mario-levels. De game helpt spelers goed wegwijs te worden in de uitgebreide levelbouwer en maakt creaties delen erg eenvoudig – zolang je je zelfgemaakte level maar uit kunt spelen. Je kunt coöperatief door zelfgebouwde en door anderen in elkaar gezette levels spelen, maar helaas niet in de verhaalmodus - daarvoor is Super Mario Bros. U een uitstekende optie. Dat neemt niet weg dat je zeer lang vooruit kan met de game, zeker nu er een half jaar aan content op je wacht.

Super Mario Maker 2

Control (PS4, XOne en pc) – 56,98 euro

Control werd meerdere keren genomineerd en verkozen tot beste game van 2019, en de feestdagen zijn een perfect moment om de game te spelen als deze onder je radar is gevlogen. Bereid je wel voor: Remedy’s meest recente project is écht raar, maar daarom razend interessant. De omgevingen van het Federal Bureau of Control doen bij vlagen aan als moderne kunst en de physics die gepaard gaan met Jesse Fadens superkrachten zijn revolutionair. Gigantische delen van de game zitten verstopt en zoeken wordt tevens beloond met optionele upgrades en eindbazen.

Control

Doom (PS4, XOne en pc) – 13,99 euro

Op zoek naar een lekker hersenloze shooter? Doom is momenteel voor zeer weinig geld op te pikken en een adrenalinetrip van jewelste. De heavy metal-riffs en vliegende ledematen moet je wellicht even bewaren voor ná het Kerstdiner, maar je vermaakt je er absoluut mee. Bovendien is het een puike opwarmer voor Doom Eternal, dat in maart verschijnt.

Doom

God of War (PS4) – 14,99 euro

De beste game van 2018 maakt onderdeel uit van PlayStation Hits en is daarom flink in prijs gezakt. Voor een euro of vijftien is God of War een absolute must-have als je ook maar een beetje interesse hebt in actie-adventuregames. De tocht die Kratos en zijn zoontje Atreus maken door de Noordse mythologische landschappen is magisch, emotioneel en zit bomvol actie dankzij de inmiddels iconische bijl. Je speelt er in een uur of twintig doorheen, prima te doen tijdens de kerstdagen.

God of War

Untitled Goose Game (Switch en pc) – 19,99 euro

Heb je geen idee welke game je iemand moet geven? Dan is Untitled Goose Game een uitstekende keuze. Iemand laten schrikken met een plotselinge honk!, spullen jatten of achterna gezeten worden door de tuinman: vrijwel niemand kan de hilarische fratsen van de gans weerstaan. De game komt overigens ook spoedig naar de PlayStation 4 en Xbox One.

Untitled Goose

Sea of Thieves (XOne en pc) - 41,99 euro

Het zal je niet ontgaan zijn dat Sea of Thieves geen spetterende lancering had. Het was geen wrakstuk, maar er was wel een gebrek aan content, dat in de maanden daarna is goedgemaakt. Momenteel is het daarom een van de beste games om alsnog op te pikken op de Xbox One - wellicht zelfs meerdere exemplaren om stomdronken met vrienden de zeeën onveilig te maken!

Horizon Zero Dawn Complete Edition (PS4) – 14,99 euro

Net als God of War maakt Horizon Zero Dawn onderdeel uit van PlayStation Hits. Guerrilla Games’ actie-rpg is nog steeds een van de beste PS4-exclusives met een origineel vechtsysteem, een prachtige wereld en een bijzonder sciencefictionverhaal. De Complete Edition bevat ook de uitgebreide Frozen Wilds-dlc, met de mooiste sneeuw die we ooit in een game hebben gezien.

Horizon Zero Dawn

Ring Fit Adventure (Switch) – 79,99 euro

Heb je goede voornemens om te gaan sporten in 2020? Ring Fit Adventure maakt sporten weer leuk door er letterlijk een rpg-avontuur van te maken. Crunches doen omdat ze effectief zijn tegen een bepaalde eindbaas, blijven rennen om tijdig het einde van een level te halen of gewoon jezelf uitdagen met een samengestelde trainingssessie is allemaal onderdeel van de game. Ring Fit Adventure kost iets meer door de Ring Con-accessoire, maar wat ons betreft is het de investering waard.

Fit Ring Adventure

Gears 5 (XOne en pc) – 46,99 euro

Gears 5 is een uitstekende Xbox One-exclusive, met een zeer solide multiplayermodus die sporadisch wordt uitgebreid met gratis content en een redelijk verfrissende campagne met Kait Diaz in de hoofdrol. Je kunt zelfs met z’n tweeën in splitscreen door de campagne spelen, dus met Gears 5 haal je niet alleen een solo-blockbuster, maar ook een leuke nieuwe co-op-game in huis.

gears 5

Jackbox Party Pack 6 (PS4, XOne, Switch en pc) – 29,99 euro

Wie op zoek is naar een gezelschapsspel voor rond de feestdagen kan zich geen bult vallen aan Jack Box Party Pack. Het zesde deel is de meest recente in de reeks, maar in feite zijn alle voorgaande games ook prima om een avondje mee te lachen. Daarvoor hebben deelnemers alleen een telefoon nodig, dus je kunt met maximaal tien man spelen.

jackbox party 6

Xbox Game Pass (XOne en pc) – 9,99 euro per maand

Deze laatste aanrader is geen game, maar wel een uitstekend cadeau voor jezelf of een ander met een Xbox One of game-pc. In het afgelopen jaar is Game Pass namelijk sterk gegroeid met eigenlijk té veel goede titels om allemaal te kunnen spelen. Denk aan AAA-games als Gears 5, The Outer Worlds en Devil May Cry 5, maar ook fantastische indiegames als Outer Wilds, Afterparty en Celeste. Game Pass is beschikbaar voor de Xbox One en pc voor tien euro per maand, als abonnement of via prepaidkaarten.

Welke game ga jij halen of cadeau doen aan een ander? Laat het weten in de reacties!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik dacht aan games die een kerst tint hebben of zich rond/met kerst afspelen:

  NiGHTS into dreams (Christmas NiGHTS)
  Dead rising 4
  Batman Arkham Origins

  Weet er iemand nog meer?
 • @mole28
  The Division (deel 1)
 • @That Mr Awesome

  Goh heb deel 1 en 2 kapot gespeeld, maar ben er al een tijdje mee gestopt. The Endgame was me wat te eentonig.
 • Heb afgelopen week Overcooked 2 gedownload. Ook perfect om tijdens de kerstvakantie knallende ruzie te krijgen met de hele familie :)
 • Game pass uitstekend idee ! Zo is effe maandje afschaffen. Halo reach gelijk spelen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren