1. Call of Duty leverde ruim drie miljard dollar op in een jaar tijd

Call of Duty leverde ruim drie miljard dollar op in een jaar tijd

Nieuw record

De Call of Duty-serie heeft de afgelopen 12 maanden ruim drie miljard dollar opgeleverd. Dat laat uitgever Activision weten via een persbericht.

Activision verwijst naar een 'gedeeld ecosysteem' van Call of Duty, waar naast de consolegames ook de mobiele game onder valt. Ook de opbrengsten van Warzone worden meegeteld, de gratis te spelen battle royale-game die is geïntegreerd in zowel Modern Warfare als het nieuwe Black Ops Cold War.

De omzet van de serie in de afgelopen twaalf maanden bedraagt meer dan drie miljard dollar. De omzet is daarmee met tachtig procent gestegen sinds vorig jaar, terwijl het aantal verkochte games met veertig procent omhoog is gegaan.

Volgens Activision heeft de franchise dit jaar het hoogste aantal spelers ooit gehaald op consoles en pc. Meer dan 200 miljoen mensen hebben dit jaar een Call of Duty-game gespeeld. Deze november behaalde de serie het grootste aantal spelers en het hoogste aantal gespeelde uren ooit.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren