1. Call of Duty: Modern Warfare: Alles over de fps-franchise op een rij
Call of Duty: Modern Warfare
72% hot!
1 member volgt dit
1 member wil dit
6 members hebben dit

Call of Duty: Modern Warfare: Alles over de fps-franchise op een rij

De game is uit; bereid je voor!

Vandaag kunnen we eindelijk aan de slag met Call of Duty: Modern Warfare. We hebben er allemaal lang naar uitgekeken en hebben jullie keer op keer lekker gemaakt met een aantal leuke Call of Duty-stukken. Om te vieren dat de game vandaag uit is hebben we alles voor jullie nogmaals op een rijtje gezet.

Grauw, realistisch en keihard

Ooit veranderde Infinity Ward het shooterlandschap met Call of Duty 4: Modern Warfare. De game was z’n tijd ver vooruit en combineerde rauwe, moderne oorlogsvoering met een revolutionair multiplayersysteem. De laatste titels van de studio zijn echter verre van legendarisch en worden door een vocaal deel van de community zelfs bestempeld als dieptepunten. We zagen de terugkeer naar Modern Warfare daarom al van verre aankomen, al is het toch een verrassing dat de game de franchise op meerdere manieren vooruithelpt

Althans, dat is de conclusie na een aantal uren in de multiplayermodus te hebben gestoken. Een van de redenen hiervoor is de mate van tactiek, realisme en bijkomende spanning van de game. Potjes op ‘tactical maps’, waarbij spelers in teams van zes spelen, vergen alertheid en strategie, maar bevatten het ouderwetse spektakel. Elk schot dat je lost, elke rake kogel en elke explosie in Modern Warfare geeft een kick.

Lees hier de volledige preview.

Call of Duty Modern Warfare

De morele aspecten van oorlog

Black Ops 4 had geen campagne en dat schoot bij velen in het verkeerde keelgat. Enerzijds een beetje onzin, want het overgrote deel van de spelers koopt de game voor de multiplayermodus. Anderzijds kan een Call of Duty-campagne zeer de moeite waard zijn, zo probeert Infinity Ward wederom te bewijzen met Call of Duty: Modern Warfare. Wij spraken met de acteurs en regisseur over de campagne en de soms schokkende insteek van het spel.

Recent bracht Infinity Ward een trailer uit die het verhaal van de reboot – of herinterpretatie, zoals de studio het noemt – opzet. Chemische wapens komen in verkeerde handen terecht en Captain Price probeert samen met een speciale eenheid een wereldwijde crisis te voorkomen. Dat terroristen niet onderhandelen blijkt uit beelden van aanslagen en bijkomende burgerdoden. Moderne oorlogsvoering is een zooitje en allesbehalve zwart-wit.

Lees hier de volledige preview.

Modern Warfare

Hoe techniek en gameplay samenkomen in Modern Warfare

De gameplay van Call of Duty is voor spelers zowel een vloek als een zegen. Een groot deel klaagt elk jaar dat de serie écht eens met iets nieuws moet komen, maar duikt vervolgens vrolijk in het nieuwe deel. De enorm strakke gameplay, die min of meer werd neergezet met Call of Duty 2 en vervolgens werd geperfectioneerd door de eerste Modern Warfare, voelt nu eenmaal als een warm bad voor fans. Met de nieuwe Modern Warfare verandert er echter het een en ander dankzij betere techniek.

Wees gerust: Call of Duty: Modern Warfare gooit de speerpunt van de serie niet overboord. Knallen voelt dankzij de zestig frames per seconde nog steeds buitengewoon soepel, gevechten zijn regelmatig in een oogwenk voorbij en er is nog steeds ruimte voor pure fun. We zagen iemand drie vijfde van een team opblazen met een bizar geworpen granaat en vervolgens de laatste van twee meter afstand met een raketwerper.

Lees hier het hele artikel.

Modern Warfare

De tien beste Call of Duty-maps

Met het aankomende Call of Duty: Modern Warfare lijkt het alsof de cirkel weer rond is. Call of Duty 4: Modern Warfare zette de franchise neer als multiplayerfenomeen en na een aantal futuristische delen en WW2 zijn we weer terug bij moderne oorlogsvoering. Dat leek ons een goed moment om terug te blikken op de serie en een top tien van beste Call of Duty-maps samen te stellen. En inderdaad, je gaat het er niet mee eens zijn, maar dat hoort er stiekem natuurlijk bij!

De uitslag verklappen we nog niet, klik hier voorhet volledige artikel!

Rust

De beste wapens uit de geschiedenis van Call of Duty

Met het aankomende Call of Duty: Modern Warfare is de cirkel weer rond. Call of Duty 4: Modern Warfare zette de franchise neer als multiplayerfenomeen en na een aantal futuristische delen en WW2 is moderne oorlogsvoering weer terug van weggeweest. Nu we de tien beste Call of Duty-maps op een rij hebben gezet, wordt het tijd om terug te kijken op de beste wapens uit de franchise.

Omdat updates een hoop wapens hebben aangepast en verschillende games lastig met elkaar te vergelijken zijn, maken we geen top tien, maar gewoon een overzicht van de beste wapens. Tijd voor een flinke dosis nostalgie.

Klik hier voor het artikel.

Call of Duty

De vijf beste Call of Duty-campagnes

Met de aankomende release van Call of Duty: Modern Warfare leek het ons een goed moment om terug te blikken op de franchise. Na de beste maps en wapens op een rij te hebben gezet, rangschikken we de vijf beste Call of Duty-campagnes: een lijst waar niemand het over eens is.

Klik hier om verder te lezen.

Call of duty

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ben aan het overwegen om hem vandaag te halen, puur om wat potjes met een maat te spelen. Bij de MediaMarkt is die €55 dus dat valt nog te overzien.
  Nu ben ik niet erg op de hoogte van de laatste voorgaande releases, dus zou het de moeite zijn?
 • @AWESOMEDUDE3 Ik ga zo spelen, dus dan kan ik het je vertellen. Als het een tijd is geleden denk ik dat je er zeker plezier aan gaat beleven, aangezien voor velen de moeheid is toegeslagen. Modern Warfare is van wat ik heb gespeeld in ieder geval een grote stap vooruit.
 • @Jack O

  Heb em al sinds gisteren, maar 1 vraag. Waar staat ground war? Want zie het precies nergens in mijn menu.
 • @CyberFl Geen idee, hij is nog aan het downloaden!
 • @Jack O

  Want ik zie em nergens staan.
 • @CyberFl Ground War komt morgen als het goed is!
 • @tibor95

  Was er gisteravond al, wat een game.
 • @AWESOMEDUDE3

  Hij is geweldig. Ik speel sinds vanochtend op de pc.
  Echt een heerlijke game!
 • @tibor95
  Toch maar gekocht, dus ben benieuwd!
 • Wanneer mogen we de review verwachten? Ik ben benieuwd naar jullie kijk op deze game
 • @gertjun Ik hoop ergens maandag of dinsdag.
 • @Jack O

  Top! Vaak wacht ik de recensies af voor ik een game koop. In dit geval niet, sinds Black Ops 1 op de 360 geen Call of Duty meer gehad, dus ben zeer benieuwd naar deze. Nog een paar uurtjes werken en dan ermee aan de slag. Na het weekend dan mijn bevindingen naast die van jullie leggen.
 • @gertjun Nice! Veel plezier alvast!
 • Jammer dat Kill Confirmed (nog) niet bij de MP online zit.
 • @BadassBoris En Hardpoint!
 • Aangenaam verrast. Ik had niet verwacht dat ik de multiplayer weer zo vet zou vinden. Die geluiden, de aantal hitmarkers, het rennen/sliden, alles is verbeterd en het voelt veel realistischer.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren