1. Call of Duty: Modern Warfare onthuld, bevat cross-play

Call of Duty: Modern Warfare onthuld, bevat cross-play

En: vaarwel season pass

Activision en Infinity Ward hebben Call of Duty: Modern Warfare aangekondigd. De game bevat geen season pass , ondersteunt cross-play en verschijnt op 25 oktober voor de PlayStation 4, Xbox One en pc,

Onderstaande trailer geeft enkel een blik op de op singleplayer-campagne van de game, die volgens ontwikkelaar Infinity Ward een 'authentieke militaire simulator' is. Ook moet het de meest provocatieve game in de franchise worden, met 'twee kanten van oorlogsvoering' en terrorisme. Het verhaal betreft een reboot van de serie, maar Captain Price uit de vorige games keert terug. Verder valt op hoe de graphics erop vooruit zijn gegaan vergeleken met Black Ops 4 dankzij een nieuwe versie van de engine.

Hoewel de onthulling zicht richt op de singleplayer-modus van de game, maakt de ontwikkelaar ook bekend dat de game cross-play zal ondersteunen tussen pc en console. De pc-versie zal net als Black Ops 4 beschikbaar worden op Blizzards Battle.net-platform.

Een andere belangrijke verandering is het schrappen van de season pass. Volgens Infinity Ward krijgen alle spelers op deze manier toegang tot gratis maps, evenementen en andere content na lancering. De season pass in een omstreden aspect aan de afgelopen Call of Duty-games, omdat het de spelers splitst in verschillende groepen.

Modern Warfare bevat naast de singleplayer-campagne en multiplayer-modus een co-op-modus. Inhoudelijk is daar nog niets over bekend.

Call of Duty: Modern Warfare verschijnt op 25 oktober voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.

Modern Warfare, cod, call of duty
Modern Warfare, cod, call of duty
Modern Warfare, cod, call of duty

Dit artikel delen

Over de auteur

Jack O Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Helemaal gek van The Witcher 3, Pokémon, God of War en Uncharted. Zwak voor egels en andere beestjes.

Reacties

 • Lang niet meer die gedachte gehad van: Ik wil deze Call of Duty graag spelen.
 • @Don Carpaccio
  Heb precies hetzelfde. Ziet er zeer goed uit !
 • Respect voor de ontwikkelaars en de marketing van deze games. Dat ze het steeds lukt om zoveel mensen steeds dezelfde game in een ander jasje te laten kopen gaat buiten mijn verstand om.
 • @Charlie Mopps

  Het is iig een nieuwe engine. Tenminste een upgrade ervan.
 • Zullen ze onderscheid maken tussen toetsenbord en controller? PC-gamers zijn anders flink in het voordeel.
 • Al een uur of 4 5 geleden werden de nieuwe games with gold titels ook onthuld.
 • Het ziet er goed uit. De game is idd grafisch beter vergeleken met Black Ops 4, maar de engines hebben helemaal niets meer met elkaar te maken. Infinite Warfare was grafisch ook al beter dan dan Black Ops 4.

  Elke CoD-ontwikkelaar heeft een fork van de engine die ze zelf doorontwikkelen. De Treyarch-engine is inmiddels onherkenbaar in vergelijking met die van Infinity Ward en vice versa. Dus ja, dit is een nieuwe versie van de IW-versie van de CoD-engine en die is beter in vergelijking met infinite Warfare.

  Geen Battle Royale zou ik opvallend vinden, maar misschien dat ze dat aan Treyarch over laten, die hebben immers hun engine hier ook op aangepast en komen volgend jaar met een nieuwe game.
 • Ziet en voelt er zeer zeer goed uit naar mijn mening. Die beelden met de nachtcamera vindt ik nog wel het meest realistisch. Gaaf, zin in! En dat terwijl ik sinds Modern Warfare 2 geen versies van deze reeks online heb gespeeld ;)!
 • Slecht nieuws dat de season pass geschrapt is. Je ziet hoe lang je voor een map moet wachten bij battlefield 5.

  In december 2018 kwam er 1 map uit en afgelopen 29 mei.
  Ik weet dat er elke week een content is in bf5, zoals nieuwe wapens.
  Maar maps vinden gamers belangrijker.

  Een season pass is beter dat geeft in een keer 4 maps met andere nieuwe content.

  Ik hoop dat IW niet hetzelfde doet als DICE met het lange wachten voor 1 map
 • @darthvaderCT66

  Dat is inderdaad de keerzijde van de medaille.

  Ik ondervond dit met Star Wars Battlefront II.
 • @darthvaderCT66
  Misschien doet Activision dit wel anders, nieuwe content is nodig om de micro-transactie machine draaiende te houden. BFV en BFII doen het beide niet fantastisch, misschien wel door het gemis aan content.
 • Ik haal elk jaar de nieuwe COD en ik moet zeggen dat ik eigenlijk alleen bij Infinite Warfare spijt heb gehad.
  Vermaak me prima met de games.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren