1. Call of Duty: Modern Warfare verruilt lootboxen voor Battle Pass

Call of Duty: Modern Warfare verruilt lootboxen voor Battle Pass

Activision schept duidelijkheid

In een blogpost heeft Activision laten weten dat Modern Warfare na lancering een Battle Pass-systeem introduceert en lootboxen geen onderdeel uitmaken van de game. Alle beloningen die een invloed hebben op de gameplay zijn te verdienen door de game te spelen.

Onder deze beloningen vallen cosmetische spullen, nieuwe wapens en onderdelen. De Battle Pass biedt een aantal tijdelijke seizoenen waarbinnen spelers loot verdienen door geld uit te geven en te spelen. Een vergelijkbaar systeem zit in Black Ops 4, maar daar zijn veel nieuwe wapens enkel te vinden in lootboxen. Ook maakt Activision bekend dat er voor elk seizoen gratis en 'premium' reeksen met loot worden geïntroduceerd.

Een ander verschil met Black Ops 4 is dat spelers middels de Battle Pass Call of Duty Points (COD Points) kunnen verdienen door te spelen. Normaliter is deze valuta enkel verkrijgbaar voor echt geld in in-game winkels.

De Battle Pass is nog niet direct beschikbaar bij lancering, volgens Activision om spelers de kans te geven alle wapens vrij te spelen. Na lancering onthult de uitgever meer concrete plannen voor het verdienmodel van Modern Warfare.

Call of Duty: Modern Warfare lanceert op 25 oktober voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Lees hier onze verhaalpreview van de game.

MODERN warfare

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ach ja, de lootboxes zijn in ieder geval niet aanwezig in deze game dus… Eind goed, al goed
 • @Meta_coola

  Dit is gewoon een sluwere versie van de lootbox
 • @BiohazardJP

  Tja… Ik ben het er aan één kant ook niet mee eens. Maar ik begrijp en snap heel goed dat uitgevers niet enkel geld willen verdienen met enkel de verkoopprijs van hun games maar het hele jaar door geld willen verdienen aan die game. Als ik een game zou maken zou ik ook meer geld er aan willen verdienen dan enkel de winst van de verkopen.

  En dat is ook gewoon hun goed recht om meer geld dan enkel de verkoop winst te willen verdienen.
 • Ik weet niet of ik het principe achter de pass helemaal begrijp. Je koopt een pass en daarmee speel je wapens vrij en andere spullen? Ipv een lootbox waarin het een soort kansspel wordt?
 • @Luigi1985 Zie het als het Fortnite-model. Daarbij begin je aan een lootstream, en zie je wat je voor elk level stijgen krijgt. Je kunt dit op de een of andere manier versnellen door geld uit te geven. Je weet in ieder geval wat je krijgt, ipv van de lootboxen die je in Black Ops 4 hebt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren