1. Call of Duty: Warzone is 80 miljoen keer gedownload

Call of Duty: Warzone is 80 miljoen keer gedownload

Drie keer zoveel Call of Duty-spelers als vorig jaar

Call of Duty: Warzone is inmiddels ruim 80 miljoen keer gedownload.

Dat laat Bobby Kotick, CEO van Activision, weten in een interview met VentureBeat. Een korte rekensom leert ons dat Warzone dus wereldwijd twintig miljard gigabytes aan vrije opslagruimte in beslag neemt.

Kotick geeft in het interview aan dat de free-to-play benadering van Warzone ervoor heeft gezorgd dat het maandelijkse aantal Call of Duty-spelers verdriedubbeld is ten opzichte van vorig jaar. Ook het aantal gespeelde uren is flink toegenomen, dit jaar zijn er zeven keer zoveel uren aan Call of Duty gespendeerd ten opzichte van het jaar hiervoor.

De populariteit van Warzone moet volgens de CEO dan ook gebruikt worden als marketingtool. In augustus vond er een in-game evenement plaats waarin spelers toegang konden krijgen tot de trailer van de volgende Call of Duty-game, Cold War.

Kotick geeft aan dat deze benadering in de toekomst vaker gebruikt zal worden bij Activision-games. Volgens de CEO is dit de meeste directe manier om de doelgroep de bereiken en daarom uiterst effectief.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • Mogen we dus ervan uitgaan dat Warzone doorgaat naar Cold War en dat ze niet een eigen Warzone nog eens gaan uitbrengen.

    Ben alleen wel benieuwd of MW nog ondersteunt wordt ondanks Cold War. Een nieuw seizoen zou wel leuk zijn. Of dat je in ieder geval gewoon Warzone kan blijven spelen via MW. Ben na veel beelden nog steeds niet echt overtuigd van Cold War. Ben er nog steeds van overtuigd dat ze Cold War gewoon een jaar uit hadden kunnen stellen en lekker MW blijven ondersteunen. Maarja waarschijnlijk komt er dan minder geld binnen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren